Silnik z angola

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Padł motor w Carinie 2.0 D, właściwie to został przegrzany, w związku z tym poszukuję głowicy albo silnika, albo kupię sobie całą Cari w wersji angielskiej bo to ostatnie wychodzi najtaniej i jeszcze silnik można wytestować

Czy w angielskiej wersji występują inne nie metrzyczne rozmiary śrub, gwintów itp. czy coś jeszcze może przeszkodzić w przeszczepie serca z wersji angielskiej

taki przeszczep byłby mi bardzo pomocny bo Cari ma już ponad 350tyś i wszystkie podzespoły swoje już przeszły, pozatym angol przynajmniej wiadomo że nie jest kradziony a z częściami z giełd i z allegro to jest wiadomo jak

wszystko powinno pasowac tylko nalezy uwazac na podawane przebiegi przy zakupie takiego silnika bo jak wiadomo w anglii jest przebieg mierzony w milach i czesto i gesto sprzedawcy wiedzac o tym i widząc duzy przebieg w milach piszą ze jest on w kilometrach wtedy wydaje sie dosyc niewielki a w rzeczywistości razy 1,6 km trzeba pomnozyc , kolega sterciu robił takie przeszczepy to jego radze sie spytac

to skoro jestesmy przy angolach - ja mam pytanie w druga strone - czy gdybym kupila czesc w PL (chodzi w tym momencie o czesc ukladu wydechowego do carinyE) - to pasowalo by to do anglika (tudziez angielki ) ??