Espero Virtual Tuning - Espero Krzycha

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Łukasz, a co ty mu na klapie zainstalowales do ma dociskac tyl, czy podnosic przod
p.s. Mam pytnako - czy jestes w stanie wogole usunac listwy boczne?

A mnie się ogromnie , zaje.@$cie podoba....

Całkowite usunięcie listw w programie jest o wiele prostsze niż ich pomalowanie!
Ale próbowałem już tego i uwierz mi że kijowo to wygląda
A co do tego "czegoś" na tylnej klapie to jest zwykły spojler mniej więcej wymiarami przypominający spojler Lega...

A może inne felgi?
Tu jest fajna stronka, na której można przypasować sobie niektóre felgi m.in. do espero Alufelgi

Osobiście najbardziej podoba mi się Ronal R10

Nooo... zaje$scie to wyglada tylko czy ktos juszzz opracowal technike lamania lusterka coby moglo sluzyc rowniez jako klamka do drzwi

A ja ma inna propozycje moze w esperaku bez klamek zainstaluje sie zawiasy np na dachu?? zeby drzwi sie otiwraly do gory?? albo moze zawiasy na slupku szyby ?? wtedy by to bardziej sportowo wyladalo

ale esperak zupelnie inny i powiem ze SUPER wyglada

A dla mnie dresiarstwo. Ciekawe jak długo zderzak+listwy będą takie metaliczno-błyszczące? Podejrzewam, że w okolicach 10 parkowania zostaną przez Ciebie lub parkującego sąsiada porysowane.

Drogi Piotrze!
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale w pełni wylakierowane zderzaki i listwy to teraz standart w każdym nowym samochodzie!
Jeśli nie potrafisz umiejętnie parkować i rysujesz listwy przy każdym parkowaniu to radzę wykupić sobie "jazdy doszkalające"

Zderzaki faktycznie, ale na listwy drzwiowe wkładają małe nakładki na ich końcach. A tak na marginesie to ja zaparkuję prawidłowo, ale nie mam żadnej pewności, że obok nie zaparkuje jakiś burak w kaszlaku i nie otworzy sobie drzwi na siłę przy okazji rysując moje.

Jak teraz masz czarne listwy to i tak Ci to w niczym nie pomoże bo w każdym samochodzie najbardziej wypukła-wystająca część drzwi jest na innej wysokości, także czy będziesz miał wylakierowane listwy czy też nie, burak w maluchu i tak Ci drzwi porysuje i tak...
Zresztą listwy na dzrzwiach w Espero moim zdaniem w niczym nie pomagają ponieważ wcale nie wystają one poza obrys dzrzwi i jak mocniej otworzysz drzwi a obok będzie cokolwiek to i tak przywalisz lakierem a nie listwą...

Zgadzam się z Jeżykiem, a po drugie w VT nie chodzi o to by uważać przy parkowaniu Jak się bierzesz za jaki kolwiek tuning to wliczasz e koszty jakie kolwiek usterki...takie jak np. urwany spojler przedni lub tylni na spowalniaczu czy przy wyjeździe na ulicę z parkingu.

Jesli chodzi o poodbijane drzwi przez sasiadujace na parkingu samochody to najlepiej w espero założyć chromowane rury - stopnie tak jak w Jeepie Wranglerze, obserwowałem to kiedys na parkingu kiedy własnie od tych rur a nie od drzwi Wranglera odbiły się drzwi zbyt szeroko i zamaszycie otwarane przez niefrasobliwego kierowce. Facet dostał nimi z powrotem w nos i może się czegos nauczył

GRATULUJĘ ŁUKASZU!!-TO MAJSTERSZTYK !!! ESPPERAK JEST WYRĄBISTY !!! SZKODA, ŻE MÓJ CIEMNY GRANACIK NIE WYGLĄDAŁBY TAK EFEKTOWNIE PO IDENTYCZNYM TUNINGU JAK TEN JASNY...

Wszystko mi sie podoba, ale...................
A to "ale" dotyczy klamek. Wiem, to tylko komputerowe cacko. Chodzi mi o to, że jezeli ktoś juz zrobi taką rzecz, to ciekawi mnie jak otworzy te cholerne drzwi przy takiej pogodzie jaką mamy obecnie ?
Bo ja, nawet z klamkami mam kłopoty dostać sie rano do auta
Łukasz, a może by tak "tylko" pomalowac klamki ?

Cytat:
2003-01-31 22:34:56, HenBas pisze:
Wszystko mi sie podoba, ale...................
A to "ale" dotyczy klamek. Wiem, to tylko komputerowe cacko. Chodzi mi o to, że jezeli ktoś juz zrobi taką rzecz, to ciekawi mnie jak otworzy te cholerne drzwi przy takiej pogodzie jaką mamy obecnie ?
Bo ja, nawet z klamkami mam kłopoty dostać sie rano do auta
Łukasz, a może by tak "tylko" pomalowac klamki ?

Rzeczywiście są problemy. Jedyna ada to garaż, ale i to nie jest 100 % zabezpieczeniem. Samochód cały czas w garażu nie stoi...

Co do klamek to świetny pomysł, Johnny pomalował klamki i listwy. Na autku Krzyśka efekt będzie bardzo dobry...

a ja tu widze policjanta...którty zabiera dowodzik za :

1.przyciemniane szyby
2.pomalowane na czerwono tylne lampy
3.głośny wydech
4.brak klamek
5.brak kierunków bocznych

......czy coś pominąłem

HAHAHA
nie to chyba wszystko ale wydaje i sie ze wystarczy

Zmodyfikowalem jeszcze troche ten sliczny samochodzik:

i z gładkimi zderzakami:

[ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2003-02-01 18:24:40 ]

1.przyciemniane szyby
2.pomalowane na czerwono tylne lampy
3.głośny wydech
4.brak klamek
5.brak kierunków bocznych

ad1. jak beda z atestem to moze skoczyc

ad2 ja bym je pomalowal na bialo albo na przezroczysto tak jak w Golfach robia.

ad3 Policjant nie ma prawa wlepic mandatu za to. Musi zrobic specjalne badania ktore sa drogie i Policji na to nie stac. Musi byc przekroczony pewien prog dB co nie jest takie latwe przy niskich czestotliwosciach.

ad4 - a Alfa Romeo 156... ?

ad5 Mozna zrobic przezroczyste kierunki w lusterkach. Idealnie pasuja z Merca tylko drogo jak cholera