Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy. Wzasadzie z moja Bawarka nie mam problemow, jedyny denerwujacy(bardzo mnie to zdziwilo) to taki, ze mam rozrusznik Magneti Marelli, czy ktos sie z ym spotkal? Rozruszniki te byly wsadzane we francuskich wersjach tych autek. Swoja droga bardzo sie dziwie, ze Helmuty daly sobie wcisnac wloskie g...no. Podobno temat znany. Padl mi w nim bendix. Nowy kosztuje 220 zl. i nie jest dostepny nawet w serwisie. Juz postanowilem wymienie sobie na uzywanu Boscha tylko przed zalozenie zmienie profilaktycznie bendix na nowy, koszt 60 zl.
Ale mam dwa inne pytanka. Sonczy mi sie olej spod pokrywy zaworow do swiec, nieznacznie ale jednak. Uszczelki wymienione. Czy potrzebna zmiana pokrywy? Bawarka ma przejechane 145 tysi jest z 1992 r. I druga rzecz, po rozgrzaniu czasami mam wrazenie, ze drzy silnik na wolnych obrotach, co zrobic prosze o podpowiedz. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Aha informacja dla Warszawy i okolic. Sklep na Narbutta wywalczyl z BMW-Polska duze rabaty na czesci do takich Bawarek jak moje, czyli E32,34. Nie oplaca sie kupowac zamiennikow. Ale wtajemniczewni napewno wiedza. Czesc. Czekam na info.

.Przy okazji, moja beemka z 1992 roku miaa 142000 kilometrw i jednego waciciela to daje okoo 11000 rocznie.pozdrawiam