Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2009-03-27 19:42:33 Sprawdzić poprawność działania zaworu EGR.
Ewentualnie zdemontować go i wyczyścić. |
![]() kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2009-04-03 21:12:14 No to zostało zczytanie kodów diagnostycznych testerem i wszystko powinno być jasne ![]() |
maxel5 Kliniska Wlk | 2009-04-06 15:17:16 Zawór czyściłem sprężonym powietrzem i pędzelkiem bardzo delikatnie. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-04-06 22:44:40
A tutaj wlasnie trzeba brutalnie zeskrobac nagar ile sie da potem wymyc w nafcie i jezeli to jest EGR sterowany elektrycznie odkreca sie czesc elektryczna zapina wkretarke i kreci i rusza grzybkiem w gore i dol.Jezeli sterowany grucha podcisnieniowa to nim nie pokrecisz i w zasadzie lepiej go wymienic ,ale mozna tez rozruszac w nafcie za pomoca waku pompki. Ale tak jak pisalem mozliwe ze to nie EGR a lejacy wtryskiwacz. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
maxel5 Kliniska Wlk | 2009-04-07 21:19:31 dziękuje za podpowiedź , przyjrzałem mu się uważnie jeden z ząbków na cewce jest ukruszony a na dolnej części widać rysy wszystko bardzo ciężko chodzi , zostawiłem go na noc w nafcie zobaczymy |