Witam!
Nie udało mi sie znaleśc odpowiedzi na temat co zrobic z popękanym/połamanym zderzakiem plastikowym.
Z tego co wiem spawanie jest dośc drogie + do tego malowanie..
I sie zastanawiam czy by się nie dało tego pokleić w warunkach domowych, zaszpachlowac, polerowac i pomalowac.
Tylko teraz pytanko jakim klejem, bo jakby nie patrzec to zderzak taki troche pracuje.
Planuje od wewnątrz dokleić kawałki jakiegoś innego materialu (plastiku) tylko niewiem zabardzo czym to połączyć.
Poxipol? a moze jakies żywiczne ?

. Jeżeli nie jest to PE lub PP to można ominąć potrzebę spawania. Zostaje w tym przypadku możliwość klejenia. Ja bym tu użył żywicy izocjanowych ale te normalnym handlu są niedostępne - chyba że masz kogoś kto ma dostęp do takich dodajmy nie tanich rzeczy. Możesz użyć żywic epoxydowych i tu bym zalecał Epoxyd 505 +utwardzacz PAC. Musisz użyć maty szklanej na początek małej gramatuże potem zalecał bym kilka warstw o większej gramatuże. klejenie od wnętrza zderzaka po uprzednim przygotowaniu powierzchni. dalsza odbudowa wiąże się ze szpachlowaniem i tu musisz znaleźć szpachlówkę jak najbardziej elastyczną wypełnioną włóknem szklanym - przy wielkości tych uszkodzeń nie ma gwarancji że nie bedzie pekać a raczej na 100% z czasem popęka.
może sprobuj z tą żywicą pokombinować, chociaż na takie coś jak na zdjęciu to może być cięzko