Głosniki 6x9 czy wejda do e 34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam zastanawiam sie nad zmiana sprzetu grajacego w moim e34 narazie jest ona oginalana i niestety juz troszku stara chcialbym zaczać od glosnikow w tylnej półce. rozebrałem ostanie caly tył, i mam takie pytanie czy po wyjeciu starych orginalnych głosnikow razem z ramka wejda mi tam np.: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52277074 takie glosniki, czy bede musial uzyc jakis innych silowych rozwiazan ?? pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

W E34 w tylnej półce są zamontowane fabrycznie głośniki 13cm średnio-niskotonowe. Ramka tych głośników posiada również miejsce na głośnik wysokotonowy. Najprostszym rozwiązaniem polepszenia brzmienia jest wymiana fabrycznych głośników na dobrej klasy zestaw z oddzielnymi głośnikami wysokotonowymi ze zwrotnicą. Średnica głośników średnio-niskotonowych musi pozostać taka sama. Dla polepszenia brzmienia basów można zamontować w bagażniku nieduży, kompaktowy aktywny subwoofer.

Drugie rozwiązanie to zakup nowych ramek na głośniki o średnicy 16,5cm. Ramki te są trudno osiągalne, ale są. Do takich ramek można zamontować zestawy współosiowe.

Inne rozwiązania wymagają cięcia blachy.