MotoNews.pl
7 Forum chrom polerka lakierowanie lakiery itp itd (58635/12) - NT

Forum chrom polerka lakierowanie lakiery itp itd

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co myslicie o takim forumklik na f&f zdania sa podzielone zobaczymy jak bedzie tutaj

Ja tak jak byłem na F&F za tako i jestem ZA tutaj. Łady mają chromik i lubią mieć chromowane feleczki, lustereczka ... to wiadomo chyba

Renowacja nadwozia zapraszam na forum

odswiezam posta.
powstala tesz stronkaRenowacja Nadwozia ktora jest jeszcze w budowie ale powoli jest juz tam coraz wiecej artykulow. i mysle ze kazdy znajdzie cos dla siebie.
dla ludzi ktorzy potrzebuja dobrego i taniego lakienika to na tej stronce tesz jest cos dla nich
POZDRAWIAM i zapraszam

Cytat:
2005-03-18 13:07:34, PG pisze:
odswiezam posta. powstala tesz stronkaRenowacja Nadwozia ktora jest jeszcze w budowie ale powoli jest juz tam coraz wiecej artykulow. i mysle ze kazdy znajdzie cos dla siebie. dla ludzi ktorzy potrzebuja dobrego i taniego lakienika to na tej stronce tesz jest cos dla nich POZDRAWIAM i zapraszam

No dobra, ale skąd to wszystko wziąść, po mniejszych cenach
Przeciez na taki zderzak jednak trochę się zużyje żywicy i maty, a to wszystko nie jest aż takie tanie

Cytat:
2005-03-18 13:44:14, MikeB pisze:
No dobra, ale skąd to wszystko wziąść, po mniejszych cenach Przeciez na taki zderzak jednak trochę się zużyje żywicy i maty, a to wszystko nie jest aż takie tanie

ale i tak wyjdzie taniej niz chcialbys sobie kupic gotowy zderzak na gieldzie. a zywica i maty to az strasznie takie drogie nei sa

Pojemnik (żywicy+tubka utwardzacza+trochę maty )wielkości cukiernicy w leroy kosztuje chyba ze 30zł Potrzeba pewnie więcej niż 10x tego
A do octavii zderzak RS wyszedł mi ok 300zł

Cytat:
2005-03-18 15:14:16, MikeB pisze:
Pojemnik (żywicy+tubka utwardzacza+trochę maty )wielkości cukiernicy w leroy kosztuje chyba ze 30zł Potrzeba pewnie więcej niż 10x tego A do octavii zderzak RS wyszedł mi ok 300zł

moze trzeba zmienic sklep zreszta to chyba jest malo istotne w tym watku. nie ja pisalem ten artykul takze wszystkie pytania watpliwosci prosze kierowac do autora. jedno jest pewne jak sie samemu zrobi zderzak to bedzie niepowtarzalny a niektorym na tym zalezy
ja i tak jestem za chromami i plastixu nie lubie

Cytat:
2005-03-18 15:47:30, PG pisze:
ja i tak jestem za chromami i plastixu nie lubie

Spoko Przecież się nie czepiam, tylko wypowiadam swoje zdanie
Fajnie, że powstaje to wszystko.
Chromik, to tak chromik

Ostatnio zupełnie poważnie myślę o układzie wydechowym ze stali nierdzewnej, jeszcze się za tym nie rozglądałem, ale jak pomyśle jak to będzie wyglądać to, aż ślinka mi cieknie.

Witam
Cytat:
2005-03-18 15:14:16, MikeB pisze:
Pojemnik (żywicy+tubka utwardzacza+trochę maty )wielkości cukiernicy w leroy kosztuje chyba ze 30zł Potrzeba pewnie więcej niż 10x tego A do octavii zderzak RS wyszedł mi ok 300zł

Ja kupuję do jachtów na kilogramy w specjalistycznej hurtowni, nazywa się Laminopol, poszukajcie w innych miastach tez są oddziały tej firmy, kilo żywicy poliesterowej to ok 10 zeta, do tego utwardzacz, wystarczy śladowa ilość, plus mata, też za kg ok 10 zeta, albo poszukajcie tam gdzie naprawiają jachty

Wątpie, żeby u mnie tak to tanio było
Poza tym mam kilka jeszcze słoików żywicy, tyle że braknie utwardzacza, no i...
zastanawiam się w ogóle skąd wziąść takie kawałki plastyku bo potrzebne są na szkielet

jak juz wspomnialem w innym poscie chce odnowic moje felgi

wykopałem kilka rzeczy:
-polerowanie felg FIRMA, FORUM, FAQ
-niklowanie FAQ
-chromowanie (-)
-piaskowanie FORUM

(reszta niebawem..)

[ wiadomość edytowana przez: sparky7 dnia 2006-11-10 11:57:54 ]

Sparky,poszukaj w necie,bo kiedyś znalazłem,bodajże na allegro ofertę kolesia z Lublina-on podobno chromuje,nikluje i cynkuje galwanicznie np.czesci do starych motocykli-baki,obręcze kól itp,może też i felgi do zabytkowych aut.Drugiego takiego magika znalazłem też na allegro,jakiś miesiąc temu,ale kolo był z Warszawy