MotoNews.pl

Zmieniam autko........

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam....mam zamiar zmienić samochód z samarki na coś innego
tylko w tym jest problem że nie wiem za jakim autkiem sie rozglądać
a może samarke zostawie rodzicą a sobie kupie inne.....
doradźcie mi cos.........z gory dzięki

W klubie "fanatyków" łady mam Ci polecać audii czy BMW ???
moge ci tylko polecić łade 110, 111, 112.

[ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2006-05-04 22:41:46 ]

Fenek - zmień na ............... ŁADĘ!!!!

A ile masz kasy?

hehe, możesz również zmienić na nowszą samarę...

Powiem szczerze ze mam moment że chcę kupić sobie coś innego, coś sie zdupcy i juz mam dość. Po chwili dochodzę do zdrowych zmysłów i uświadamiam sobie że w gruncie rzeczy kocham moją ładę i będę nią jeździł aż sie nie rozleci. A teraz chce gruntownie ją odnowić i zabezpieczyc. A potem moze kupie sobie następną....

ja tez mam takie chwile ze chcialbym co innego, ale po glebszym zastanowieniu, i przemysleniu lada to ok auto bo czesci za za grosze, i nie oplaca mi sie jej sprzedawac kupilem ja 1,5 roku temu za 2tys wlozylem kupe kasy a teraz bym sprzedal jak dobrze pojdzie za 1,5. Ale nie ukrywam ze jakby mnie bylo stac to chetnie zmienilbym to autko na cos mocniejszego i z ladniejszym wnetrzem (tylko nie bijcie )

A ja uważam że są Ople, BmW (które są obrzydliwe moim zdaniem), merce, Fordy itd. Ale niewiele jest takich aut które by miały taką duszę, czar wspomnień i temperament ( a nawet humor) jak Łada czy stare Fiaty..Powiedzmy sobie trochę przemądrzale ale szczerze: Łada to auto dla ludzi nietuzinkowych, ładziarze to elita.

Łada Rulez.

a tak na marginesie, ile by kosztowalo ztuningowanie silnika lady 1,3 zeby jakos fajnie chodzil?? i czy wogule na gazie jest to mozliwe?

wszystko sie da tylko jakim kosztem i po co?
Na róznych stacjach masz rózny gaz i nie uda ci sie tego wyposrodkowac. a seryjne silniki sa robione na trwałosc a nie na jakies specjalne osiagi.Zaczniesz grzebac w silniku to skrócisz jego zywotnosc
A co do wnetrza wykaz sie odrobina wyobrazni i zrób sobie cos co nikt inny nie bedzie miał.przeciez boczki mozesz sobie obkleic materiałem odrazu bedzie przyjemniej.

Cytat:
2006-05-05 22:18:23, Weider pisze:
a tak na marginesie, ile by kosztowalo ztuningowanie silnika lady 1,3 zeby jakos fajnie chodzil?? i czy wogule na gazie jest to mozliwe?

A zajrzałeś wogóle na stronkę klubową i znalazłeś artykuł Bastka o tuningu silnika 1,3 na 1,4???? Tuning w koszcie remontu to juz chyba taniej sie nie da, zwłaszcza że banalnie prosty do wykonania.

andrzej zagladam na ta stronke ale nic mi sie tam nie chce otwierac nie wiem czemu

Pewnie tego szukasz. 1.3-->1.4

A ja mam teraz zamiar kupic sobie drugą samarę w lepszym stanie i zrobic w niej eleganckie odmładzanie...Moja jest straszna No cóż kupowałem auto bez żadnego doswiadczenia

Cytat:
2006-05-07 12:05:36, Marchewagce pisze:
A ja mam teraz zamiar kupic sobie drugą samarę w lepszym stanie i zrobic w niej eleganckie odmładzanie...Moja jest straszna No cóż kupowałem auto bez żadnego doswiadczenia

moze ja tez swojej powinienem zafundować taki zabieg......i pdobnie jak Ty moje auto było kupowane bez doświadczenia...
musze sie zorientować ile musiałbym wydać żeby doprowadzić ja do ładu...

Zastanów się nad Civiciem
A o kupnie czy dłubanie dalej łady nie myśl-->> mija się z celem
po drugie studnia bez dna,trzecie-> masz sportowe aspiracje,a dobrze wiesz jak łada to znosi

lepiej niz civic po tuningu

Jak na 15-letnie auta, lady sa naprawde malo awaryjne, wystarczy zmieniac co trzeba na biezaco

lepiej niz civic po tuningu

Bez komentarza

Jak na 15-letnie auta, lady sa naprawde malo awaryjne, wystarczy zmieniac co trzeba na biezaco

Ale kolega wyrażnie chce się pozbyc tego auta i kupic cos nowocześniejszego... Wystarczy spojrzec na urokliwe wnętrze łady samary i jakośc plastików i odrazu się odechciewa
Można tym autem pośmigac okres próbny np kiedy jest się początkującym,a pożniej i tak młodemu człowiekowi znudzą się te kształty itp Uważam,że to auto nie nadaje się do żadnych modyfikacji zewnętrznych (po co) ? i tak nie będzie (trendi)
A np taki mały civic z np 96 r już w serii ma ciekawy kształt,można poprawic delikatnie stylistyke,ale bez przesady i to autko małym kosztem będzie cieszyło każdego młodego chłopca lubiącego małe sportowe autka

PS co do awaryjności to mam inne zdanie niż ty
A weż jeszcze pod uwage spalanie

Witam
Cytat:
2006-11-25 23:34:12, Carlii pisze:
Zastanów się nad Civiciem A o kupnie czy dłubanie dalej łady nie myśl-->> mija się z celem po drugie studnia bez dna,trzecie-> masz sportowe aspiracje,a dobrze wiesz jak łada to znosi

Przypominam że jest to forum Łady, a nie np. Hondy, tego typu rady możesz schować głęboko w buty, będziesz wyższy, a skoro ktoś się zdecydował na wybór danej marki, to chyba oznacza że wie czego chce, my tu nie mamy kompleksów na temat swoich aut..
EOT

[ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2006-11-26 20:51:54 ]

Cytat:
2006-11-26 18:59:58, Carlii pisze:
A np taki mały civic z np 96 r już w serii ma ciekawy kształt.....

Moze dla ciebie, mnie sie to auto wogole nie podoba