B E N Z Y N A KRAKÓW

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie gdzie jest jeszcze 98 jakas w miare to znaczy 4,10 4,30 bo u mnie juz 4,50 !!!!!!!!!!!! HELP

Cytat:
2005-07-29 12:33:18, maxymilan pisze:
panowie gdzie jest jeszcze 98 jakas w miare to znaczy 4,10 4,30 bo u mnie juz 4,50 !!!!!!!!!!!! HELP

A ty masz jakiś doprężony silnik, ze na 98 jeździsz???

Leszek a skąd wiesz ze to do Lady może kolega ma jeszcze alfa Romeo??

Cytat:
2005-07-29 13:09:45, mwarchalowski pisze:
Leszek a skąd wiesz ze to do Lady może kolega ma jeszcze alfa Romeo??

Ale kolega wypowiada się na forum LADA klub polska.

Cytat:
2005-07-29 13:00:18, Leszek_Gdynia pisze:
A ty masz jakiś doprężony silnik, ze na 98 jeździsz???

kurna ja tu pytam o stacje a nie o to co mam doprezone jezdze na 98 bo 95 juz w podobnej cenie a wiecej oktanow to wiecej oktanow jak zrobilem gaznik to mam kopa ze hej

Najtansze stacje w Kraku to
MPO, koło Carrefoura w Hucie , i Esso
Ale jakie tam teraz ceny t nie wiem - dziś wieczrem jadę tankować ładzię do MPO - to sie zobaczy
Paweł

Cytat:
2005-07-29 13:43:13, Pawel_66 pisze:
Najtansze stacje w Kraku to MPO, koło Carrefoura w Hucie , i Esso Ale jakie tam teraz ceny t nie wiem - dziś wieczrem jadę tankować ładzię do MPO - to sie zobaczy Paweł

no wlsnie o tej kolo carrefoura slyszalem tylko nie wiedzialem ze to ta w mpo to tez sie moze dzis tam na resztakch dowloke

poszukalem i znalazlem jak by kogs interesowalo podobno aktualne ceny :
ceny paliw w kraku

aaaaaaaa pytanie jak mam resztke 98 pb w baku to moge dolac np 95 ???

no i jeszcze jedno lalem Pb98 a co w takim razie znaczy E95 mozna to mieszac ?????

[ wiadomość edytowana przez: maxymilan dnia 2005-07-29 13:57:43 ]

Mozesz mieszac Pb95 z Pb98! Nic sie nie stanie! No chyba,ze samochod wymaga jazdy na 98, ale jesli chodzi o Lade to zaden problem.

no ale wlasnie czy Pb95 to to samo co E95 ???

po wpisaniu 150 hasel wreszcie znalazlem ze to prawdopodobnie to samo kurde ile to sie czlowiek musi napytac i naglowic jak ma juz ten upragniony samochod

[ wiadomość edytowana przez: maxymilan dnia 2005-07-29 14:30:47 ]

Tak naprawdę, gdy się stosuje benzyny wysoko oktanowe np. Shel V-power 99+ powinno się zmienić ustawianie gaźnika i przestawić zapłon.. Wtedy naprawdę czuć różnicę i to nie jest śmieszne, szczególnie w takich słabych autach jak malec.

Stacja Jet przy Opolskiej (koło kładki i McDonalda) - 98 i 95 w jednej cenie - dziś 4,27 - zawsze mają stosunkowo tanio

cholernie u Was drogo.
ja wlasnie zalalem pelen bak po 4,12 na shellu. Po ile wacha na pomorzu dzisiaj? Wolalbym tam nie tankowac, jak patrze na te ceny - ale nie wiem, czy mi 75 litrow w obie strony styknie.....

W Katowicach kupję Uniwersalną za 4.11 zł za litr nie jest jeszcze tak żle.

Nalałem do pełna na tej stacji koło Carrfoura - 95 jest po 4,09
Ale niestety zapomniałem popatrzeć po ile jest 98
W każdym razie tam chyba jest najtaniej.

Cytat:
2005-07-29 21:20:33, adasco pisze:
... Po ile wacha na pomorzu dzisiaj? Wolalbym tam nie tankowac, jak patrze na te ceny - ale nie wiem, czy mi 75 litrow w obie strony styknie.....

Przed chwila tankowałem po 4,17 najtansze paliwo w gdyni calej na neste a 98 jest po 4,25

Cytat:
2005-07-29 12:33:18, maxymilan pisze:

Zawsze bylo tanio na Jet na Zakopiance na wylocie z Krakowa. Jeszcze kawałek za Orlenem.
Mój "teściu" tankuje na samoobsługowej przy Real/MediaMarkt i sobie chwali jakość i przede wszystkim cenę
Pozdro.

To wlasnie Neste(real/Media itp)

Druga taka jest po przeciwnej stronie niz slawetny Jet Andrzeja deko w strone makro.

Trzecia taka jest na kobierzynskiej - kolo tego no tesco pierwszego co bylo(jest ta ulica) - jak na skawine sie jedzie.

Cytat:
2005-07-29 22:44:51, Pablox pisze:
Przed chwila tankowałem po 4,17 najtansze paliwo w gdyni calej na neste a 98 jest po 4,25

To wychodzi na to, że mamy u nas piekielnie drogie paliwo

dzisiaj zostałem zmuszony do odwiedzenia i stacji benzynowej i stacji lpg. zmuszony, bo na pb władzia zaczęła szarpać na wybojach, a na lpg nie mogłem już przyspieszać...
podjechałem najpierw na orlen i szok: pb95 4.32/l wlałem więc za 5 dyszek całe 11l.
następnie podjechałem na drugą stronę skrzyżowania i za drugie 50pln zapodałem 29l gazu po 1.75/l...

LPG rules

hehehe zaczynam sie bać co to będzie za pare miesięcy.....no ale trudno-podjąłem decyzje o wywaleniu gazu więc teraz nie moge narzekać. Ciekawe ile mój weber będzie "pił" benzynki....jeżeli wszystko pójdzie OK to przekonam sie już jutro.