ŚWIŃSTWO!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakaś menda załatwiła mi w nocy prawy reflektor!!..parkowałem sobie w najbardziej bezpiecznym miejscu /teoretycznie jak się okazało/..rano kulam się do roboty patrzę...na zderzaku z prawej strony przetarcie na dł.ok.40cm i rozpieprzony klosz reflektora!!!...i oczywiście nikt nic nie widział, nie słyszał ...sprawcy nie ma!! QRWA MAĆ!! Nie wiem czy to się da naprawić /wymienić „szybę”/ czy muszę kupić kpl.?? PANOWIE PROSZĘ O WSKAZÓWKI !!
...Żeby było ciekawiej kilka godzin wcześniej przywaliłem i to solidnie babie w Seicento /w zadek!/ i u mnie czyściutko!!..kobicie się posypało co nieco ze zderzaka ale.....jak ktoś na zielonym wjeżdża na skrzyżowanie, a potem na środku mylą mu się pedały i wali FULL STOPA...niech zrobi prawo jazdy!! /ale doświadczenia nie polecam!/

Na Allegro pewien gość oferował ponoć same klosze tzn. sam przezroczysty plastyk chyba za 150zł kpl. A za cały reflektor to płaciłem dwa lata temu chyba 400zł. Pozdr.R.

Raczej na przypadek to nie wygląda. Osobiscie nie słyszałem o czymś w rodzaju reperaturek do reflektorów. Z pewnością przy ewentualnej przekładce troche roboty z tym bedzie.
Pewnie szybciej będzie zakupić i wstawić kompletny. Tylko w tym przypadku to i wydatek większy.

Powodzenia.

no wiec tak..raczej musisz wymienic lampe niestety..kiedys sie przygladalem temu i wymiana klosza nie wchodzi w rachube z 2 powodow..po pierwsze sproboj wyjac z innej lampy taki klosz bez uszkodzenia..a samego klosza chyba nie kupisz..po drugie watpie by udalo ci sie zachowac szczelnosc..niestety..ja czasem szperam w sieci szukajac roznych tanich czesci.jak na to trafie to dam znac..a co do baby w seicento..to przyjrzyj sie uwaznie swojemu samochodzikowi..jak tak przywalilem w nissana nad morzem i tez niby nic..a jednak zderzak jest minimalnie cofniety i to widac jak sie dobrze przyjzyj..ale moze masz wiecej szczescia..;)

pozdrawiam

Dzięka! Jak widzę same niepomyślne /kosztowne/ wieści!!... No cóż...będzie też okazja uważnie się przyjrzeć autku...jutro /dziś/ jadę do mechanika wymienić rorządzik /60kkm!/,olejki itp.czynności przeglądowe wykonąć. Dostałem też ciekawy namiar-jak przegląd poleci sprawnie zdążę podjechać do warsztatu w K-cach gdzie specjalizacją jest naprawa,regeneracja,wymiana itp.itd.refelktorów.Sam jestem ciekaw co facio powie??

Bogdan ... nie koniecznie musial to ktos zrobic :)

Po tym uderzeniu w kobitke klosz mogl peknac a nocne temperaturki mogly go wykonczyc... wszak wiadomo ze pod ujemnymi temperaturami material sie kurczy... moglo nie wytrzymac...

Cytat:
2003-02-26 01:49:07, bogdan1 pisze:
Dzięka! Jak widzę same niepomyślne /kosztowne/ wieści!!... No cóż...będzie też okazja uważnie się przyjrzeć autku...jutro /dziś/ jadę do mechanika wymienić rorządzik /60kkm!/,olejki itp.czynności przeglądowe wykonąć. Dostałem też ciekawy namiar-jak przegląd poleci sprawnie zdążę podjechać do warsztatu w K-cach gdzie specjalizacją jest naprawa,regeneracja,wymiana itp.itd.refelktorów.Sam jestem ciekaw co facio powie??

Regenracja reflektorów polega na pokryciu odbłyśnika nowym chromem (lub czymś podobnym). Wątpię aby zajmowali sie klejeniem albo co mnie prawopodobne wytwarzaniem pokrycia z tworzyw. Poza tym to pokrycie jest wykonane z utwardzanego poliwęglanu... (o ile sie nie mylę) - materiał drogi i dośc trudny w obróbce...

Czesc Bogdan...

tak sie sklada, ze mam kompletny, uzywany prawy reflektor - poprostu jak rozwalilem lewy to wymienili mi dwa (chojnosc PZU przeszla moje oczekiwania )...
jakbys chcial to mozemy sie dogadac...

pozdrawiam

Adam Groticki

GG#: 339384