Gdybym powiedzial ze... :P

« Poprzedni | Następny »
ze swoja lada z silnikiem seryjnym 1.5 bez zadnych przerobek z instalacja gazowa na 2 biegu wyciagam 100 km/h to ktos by uwierzyl? bo nie chce mi nikt wierzyc jhak komus powiem :/

no licznikowe 100 to realne 90 kilka. I powiedz jeszcze jakie masz opony i ile obrotów przy tej prędkości?

A ile wtedy masz obrotów?

no moze 90 kilka ale i to duzo... a obrotow to musze sie przyjrzec bo nawet nie spojrzalem dokladnie.. ale kolo 7000 chyba...

a opony mam z przodu 165/80 a z tylu 175/70 czyli chyba takie jak trzeba..

ja np na dwójce mam licznikowe 100 (realne ok 95 przy ponad 8000). Więc pewnie Ci licznik oszukuje więcej niż standardowe 10 km

to na tych tuningowych zegarach?
jak sa wyskalowane?

gdyby to byla samara, to bym uwierzył, w 2107, niestety, jak nie zobacze, to nie uwierze,nawet w licznikowe 100km/h

licznik mi nie oszukuje bo sprawdzalem z kumpla Astrą i cos mi sie nie chce wierzyc ze masz 8000 na 2 biegu :| moze Ty masz cos nie tak z obrotomierzem... ale czekaj jutro sprawdze napewno ile mam i napisze wtedy.. licznik mam dobry na 100 %

ja nie wiem ile mam przy 8 tys bo tak nie jezdze,bo mi szkoda samochodu

miałem 2107 1.5 i wiem ze 100 km/h na 2 to nie było takiej mozliwosci

a i zalezy jakie mamy przelozenia na moscie... bo w ladach nie bylo tylko jednego przelozenia.. bylo kilka rodzai.. wiec nie musimy miec tyle samo obrotow

wiesz silniki w ladach roznie pracuja.. lada mojego starego tez 2107 nie moglem dociagnac do 5000

Grzesiek jestes z Bialego.. to dosc blizko.. jakies 60 km ode mnie.. mozemy sie zgadac i CI pokaze..

z tego co pamietam, 8 tys to wartośc końcowa na obrotomierzu.

Moc maks i moment napewno sa niżej połozone.
napisz ile czasu żes sie rozpedzał do tej setki na dwójce

no tak to wartosc koncowa.. ale ja tyle nie mam.. sprawdze jutro dokladnie... a rozpedzac to pewnie kolo 20 sekund..

Cytat:
2005-08-19 00:13:53, adwokatdiabla pisze:
a i zalezy jakie mamy przelozenia na moscie... bo w ladach nie bylo tylko jednego przelozenia.. bylo kilka rodzai.. wiec nie musimy miec tyle samo obrotow

Ja mam 1:4,1 więc Ty możesz mieć conajwyżej 1:3,9 czyli różnica 5% na lw obrotach. I nikt nie powiedział, że astra ma dobry licznik. Większość przekłamuje na +.

chetnie to zobacze
mysle, ze niedlugo zorganizujemy jakiegos spota z fsoak, więc będzie okazja

p.s Yano-ale Ty masz jakies 95 KM,a nie standardowe 75

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2005-08-19 00:24:07 ]

Grzegorz2107 liczył chyba ile powinno być obrotów przy 100 na drugim biegu. I są to wartoścli zbliżone do tych co podałem, wiec na bank licznik masz do d...

ale ta astra napewno sie nie myli wiecej niz Twoja lada.. wiec w mojej jest podobnie.. a obroty mowilem ze jutro napisze dokladnie... jutro mozemy pogadac jeszcze o predkosciach max lece spac.. do jutra...

Wszystko to bardzo ciekawe, ale dlaczego Ci elektrozaworek, albo inne tego typu zabezpieczenie nie odcięło Ja tam kręcić mogę samarkę pewnie i sporo tyle, ale aż mi żal serce ściska, dlatego wolałem fiata pomęczyć, albo skodę
Poza tym...na dole każdej wypowiedzi kolego mamy coś takiego jak "edycja" - edytuj posty nie tworząc kolejnych, po sobie następujących bo teraz wygląda jakby wątek miał kilka dni, a dopiero się zaczął
edited:
no właśnie Janosiku, masz chyba jakiś gówniany sprzęt badawczy który kosztował więcej niż nie jedna łada, ale nie więcej niż super odjazdowa astra

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2005-08-19 00:28:29 ]

no dzieki.. juz wiem ze moge edytowac.. a mi nic nie odcina bo nie ma raczej zadnych tego typu zabezpieczen.. mozna zarznac silnik bez problemu...

« Poprzedni | Następny »