Cytat:
|
2005-06-17 20:20:15, Rafcio_ pisze:
Witam mam prolblem i prosze osoby które cosik wiedzą o wpis w moim poście. W 2003 roku w peugeocie 605 z silnikiem 2000 na wtrysku zainstalowałem instalacje gazową, otrzymałem homologacje z którą poszedłem do urzędu komunikacji. Zrobiono wpis do mojego dowodu rejestracyjnego zasilanie gazowe. Wszystko było ok. w 2005 roku zmieniłem silnik na 3000 V6 pojechałem do punktu instalacji gazu, gdzie zmienili tylko emulator z cztero na sześcio kanałowy. Pojechałem do urzędu miejskiego i powiedziano mi że moja homologacja po wymianie silnika jest nieważna. Zapytałem dlaczego? przecież nic nie zmienili instalacja jest tasama a emulator nie potrzebuje homologacji. We wpisie nie ma mowy o numerze silnika ani o pojemności tylko Marka Model i Nr Nadwozia. Co z tym fantem zrobić czy ktoś zna jakieś linki do przepisów prawnych warunków homologacji. Wiem że instalacji z samochodu do samochodu nie można przekładać ale ja tylko zmieniłem silnik!!!! A i jeszcze jedno dzwoniłem do punktu który montował mi gaz i poprosiłem o wystawienie nowej homologacji powiedzieli że do danego sprzętu Lpg wystawia się jedną homologacje i że w urzędzie gadają głupoty.Dodaje iż w urzędzie siedzą zatwardziali urzędasy i musze mieć dobre argumenty.
|
|
Witam. jak zacząłem z wydziałem komunikacji walczyć wytykając im bzdurne decyzje to była taka sama ich reakcja. skończyło się gdy poprosiłem o uzasadnienie decyzji odmowy rejestracji to się problemy skończyły.
po prostu zażądaj na piśmie powód odmowy rejestracji. złóż go na piśmie i opłać opłatę skarbową to będą musieli odpowiedzieć w ustawowym terminie. ch yba 2 tygodnie . w ten sposób miał podstawy do ewentualnych następnych działań piętro wyżej. ale z tego co wiem kończy sie to polubownie wpisem. a wtym wypadku masz rację.