Intral Lublin 3 Mi oraz 4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W wyniku sprzedazy projektu LD 100, podjeto decyzje o modernizacji Lublina. Lublin 3 MI bedzie wygladal nastepujaco:

Odmłodzony samochód przygotował Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Intrall Polska
Najważniejsze zmiany (na zdjęciach) obejmują przód i tył pojazdu - atrapę, światła, sposób otwierania tylnych drzwi; we wnętrzu zmieniona została tapicerka, nowe są lusterka zewnętrzne, wprowadzono czujniki cofania z wyświetlaczem odległości w kabinie, inne jest sterowanie silnikiem - linkę gazu zastąpiła elektronika. Pod maską znalazł się całkowicie nowy zespół napędowy Iveco z silnikiem 2,8 l Common Rail o 106 KM i momencie 250 Nm.
Nowy model Lublina pojawi się u wybranych 20 dealerów w Polsce w marcu 2005, ale na pierwszy test zainteresowania ze strony potencjalnych klientów wybrano bardzo trudny rynek niemiecki, gdzie auto ma spore szanse zaistnieć

[ wiadomość edytowana przez: Dawids dnia 2006-03-12 15:50:02 ]

A tu jest strona producenta

mi sie nie podoba

Ta, no te okrągłe lampy trochę nie pasują do jego kanciatej sylwetki.

Ale tylne światła są fajne same w sobie.

to jest właśnie modernizacja po polsku .. kosmetyczne zmiany i już mamy Lublina IV .. przynajmniej silnik jest nowy, ale i tak to jest bardziej chwyt marketingowy niż poważna modernizacja .. skąd my to znamy ...

Honkerowi też należy się modernizacja!!!

O! Mogliby wrócić do tego projektu!

Oczywiscie zmienili by tył Itp Itd i byłby honkerII.

Cytat:
2005-02-13 15:22:01, Cosmo pisze:
(...) Ale tylne światła są fajne same w sobie.

Ano, widze tu możliwość adaptacji do jednego z moich projektów - przednie lampy od bmw e-39 z pierścieniami na przód już mam, z tyłu mozna by te zapodać chyba

BTW - ma ktoś jakąś fotke na której widać oba tylne światła w pozycji ON najlepiej?

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2005-02-13 17:47:50 ]

okrągłe światła niepasują ale elektryczne szyby są kiepsko ze niema polskiego znaczka na atrapie

Ten przód to wcale mi się nie podoba Wygląda jak stary tarpan (bez urazy dla innych)
Lublin 3 ma w/g mnie ładniejszy przód.
EL. szyby w "lubekach" 3 też były dostępne ale nie we wszystkich wariantach nadwozia.
Interesuje mnie ten nowy silnik

Te reflektory nie są piękne, ale mi się te już bardziej podobają. Stare wyglądały jak ze skody 120, a do samochodu produkowanego w XXI wieku to nie pasuje, szczególnie w połoczeniu z kierunkami jak w Lublinie 3. A co do tyłu to mam mieszane uczucia.

[ wiadomość edytowana przez: borygo dnia 2005-02-13 20:20:20 ]

a mi sie podoba.
i blagam, w cytatach nie wklejajcie tych samych zdjec!

Rejs właśnie chciałem pisać,że widzę chodliwy towar na polskim rynku tjuninku DF-a "LUBLIN LOOK" zapewne zyska sporą popularność

Holera...wyglada to troche siermiężnie - mam na myśli atrapę przednią i lampy (reszta jaka jest kazdy widział) - przednie kierunki to było kiedyś dobre posunięcie (sprinteropodobne czy coś) - a ta nowa atrapa i swiatła...................................
ni przypiął ni przyłatał jak babcia ś.p. mówiła , okrągławe światła - spoko (czy musi być taki wytrzeszcz?), ale ta atrapa niczym z zajęć techniki - kurna nie trzeba milionów by ten pitolony kawałek plastyku zaprojektować współcześnie - a tu bamboleo jakieś jak w matchboxach....

Nie przesadzajta - przeca to dostawczak-nie musi być piękny,lecz funkcjonalny,niezawodny,oszczędny,pakowny i tani

Mnie sie podoba >Nawet Picasso twierdził ,że symetria jest dobra dla idiotów.....

Cytat:
2005-02-14 14:18:21, kaovietz pisze:
Rejs właśnie chciałem pisać,że widzę chodliwy towar na polskim rynku tjuninku DF-a "LUBLIN LOOK" zapewne zyska sporą popularność

Ja myślałem raczej o wersjach a'la Vieviorowy pick-up . Jeśli będę kombinował kiedyś swojego picka ( ) to z tyłu widzę właśnie takie lampexy .

ps. Ponawiam zapytanie o fotke tylnych lamp w wiekszym formacie...

Największą zmianą w czwórce to silnik,chociarz ten stary spisuje się dosyc dobrze.W trójce były montowane benzyniaki Holden
wymiata jak nie wiem i dotego można gaz założyć (taniość widze).
Lusterka nie nowóśc w trójkach i ostatnich dwójkach takie montowane były.Światła to akurat kosmetyka powinni poprawić te elementy które się często psują .
Czekamy na piątke

a co to są te małe pryszczowate światełka obok zasadniczych reflektorów?
Halogeny są w zderzaku, kierunki i postojowe na rogu pod wspólnym kloszem, na drogowe to jakieś śmiesznie małe.

Co to za wynalazek?