Dziwny problem....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Ponad pol roku mam Audi 80 B3 1.8S z 87roku. I od jakis 3 tygodni mam z nim problemy. Nie wiem czy to czesciowo nie jest wina gazu. Moze ktos bedzie wiedzial jaka jest przyczyna. Mianowicie samochod zaczal miec problemy z zapalaniem (na gazie i na benzynie). Nawet kilkanascie razy musialem go pilowac. Czasem zaczynal lapac, dostawal drgawek i gasl... Podkrecilem mu obroty i na jakis czas sie uspokoilo. Pozniej zaczelo tracic sie ssanie (na lince byly odczuwalne 3 "skoki" i pozniej ciagniecie do oporu. Kazdy "skok" byl odczuwalny i zwiekszal obroty silnika. Teraz ciagniecie linki nie daje zadnego efektu). Auto zaczelo coraz gorzej chodzic. Zeby nie gasl musialem zwiekszac mu obroty. Wczoraj zauwazylem nowa rzecz. Na poczatku obroty na benzynie i na gazie byly na tym samym poziomie. 1000 na benzynie po przelaczeniu na gaz, obroty dalej staly na 1000. Wczoraj obroty na gazie mialem 1000, a po przelaczeniu na benzyne byly na poziomie 1800-1900. No i najgorsze to znacznie wzroslo zuzycie gazu, z 7-8l / 100km do 12-13l / 100km. Przy takiej samej charakterystyce jazdy na tych samych trasach...
Auto nie chodzi tak jak kiedys. Silnik nie pracuje rowno. Zmienilem mu filtr powietrza, kable od swiec, cewke. Nic nie dalo. Swiece sa w dobrym stanie i nie brudza sie.
Moze ktos z Was bedzie wiedzial co to moze byc???
Lub poleci mi jakis dobry warsztat w okolicach Bytomia, Piekar Sl, Chorzowa, Tarnowskich Gor???

Witam
Arek Boronowski Ruda Slaska ul. 3 MAJA koło PLAZY jest takze rzeczoznawca samochodowym