Centralny zamek - nie zamyka się !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam centrala na pilota, nie chce mi pikać i się zamykać.
Czy może miał ktoś podobne problemy ?
Sprawa bardzo pilna bo lada stoi na parkingu. Nie garażowana.

A nie możesz jej zamknąć kluczykiem? A przez tylne drzwi? Może padła bateryjka w pilocie?

sprawdz siłowniki i połaczenie z centralka

Panowie stop
Niech kolega opisze objawy - czy działa centralny - tzn sprawdź, czy zamyka się manulanie - tzn po przekręceniu kluczyka, albo gdy jesteś w środku i zamykasz kierowcy mastera - powinny zareagować
Więc jak to jest?
A może tak, że tylko nie działa Ci pilot - tzn nie działa Ci albo centralka, albo pilot

A moze kolega ma poodłączane zamki od cięgien

Tak - krasnoludki poodłączały wszystkie w nocy

A tak w ogóle Leszku proszę nie zaśmiecać wątku i nie kasztanić

Bo kolega ma poważny ból, więc czekamy aż się odezwie

Cytat:
2005-08-02 12:41:34, MikeB pisze:
Tak - krasnoludki poodłączały wszystkie w nocy A tak w ogóle Leszku proszę nie zaśmiecać wątku i nie kasztanić Bo kolega ma poważny ból, więc czekamy aż się odezwie

Chłopie - opanuj się, bo zaczynasz mi na nerwy działać tymi tekstami.

Spokój Panowie!!!! Spokój!!!
Wracając do tematu prosimy kolegę o nieco więcej szczegółów co do instalacji, zamków, podłaczenia itp itd.
Bo na razie to opis problemu wygląda mniej więcej tak jak to:
"Wsiadam do auta, wkładam kluczyk i mi nie zapala - co z tym zrobić???"

Cytat:
2005-08-02 13:11:44, andrzej_krakow pisze:
co z tym zrobić???

moze watek do "techniczne" przeniesc na poczatek???

Cytat:
2005-08-02 15:05:21, arsen pisze:
moze watek do "techniczne" przeniesc na poczatek???

Andrzejowi chodziło o to, że kolega, który ma problem z centr. zamkiem sprecyzował swój problem w sposób bardzo enigmatyczny i nie wiadomo tak na prawdę jaką mu diagnozę postawić, jaka może być przyczyna i jak zaradzić
bo tak samo jak przychodzi baba do lekarza i mówi - ręka mnie boli i na takie podstawie lekarz ma powiedzieć jej co z nią zrobić, żeby nie bolała. A baba nie powiedziała lekarzowi, że np. "zupa była za słona", albo że spadła na nią z drabiny:]
Cytat:
2005-08-02 12:55:48, Leszek_Gdynia pisze:
Chłopie - opanuj się, bo zaczynasz mi na nerwy działać tymi tekstami.

przynajmniej wiesz, jak o mnie pisali

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2005-08-02 20:13:12 ]

No jestem już. Sorki, że się tak długo nie odzywałem, ale do piero teraz mam net wolny. Otóż Leszek ma rację - mam odłączone cięgna od zamków. A problem dokładniej jest taki:
Już od paru tygodni podczas czy to jazdy na niższych biegach, czy to podczas redukcji siłowniki same się zamykały i zaraz otwierały. Były to takie szybkie pykania (jak to moja małżonka to nazwała).
Zdarzało się to rzadko, więc nie robiłem z tego problema. No, ale teraz to się dorobiło kompletnie chyba. Pilot nie reaguje (dodam, że mam zapasowy i też nic). Próbowałem idąc po kabelkach czy coś się nie rozłączyło i kiedy dotykałem wiązki kabli pod panelem tam gdzie zapalniczka to siłowniczki zaczęły swój taniec jak niedawno podczas jazdy. Sprawdziłem połaczenia, ale tam niewiele widać. Jakieś kabelki idą daleko pod deskę rozdzielczą i na tym skończyłem moje wędrówki kabelkami. Może to masa (ale gdzie ona powinna być przypięta?), może to ta czarna skrzyneczka z kabelkami ? No nie wiem? Pomóżcie bo mi siedzenia potną w nocy !!!

Ciekawe kto Ci to montował:]
Bo jeśli jest problem z cięgami, tzn. że zostały źle zamontowane i pewnie są za sztywno popodłączane - na co wskazuje, że same się zamykają i otwierają, no ale też swój udział może być elektryka o której piszesz, że coś tam po kabelkach dotykanych zaczyna działać...

a niemasz kolego gdzies przetartego przewodu ktory ci do masy dotyka i stad ten problem, wedlug mnie tu jest pies pogrzebany

Cytat:
2005-08-02 18:10:29, pawel0240 pisze:
a niemasz kolego gdzies przetartego przewodu ktory ci do masy dotyka i stad ten problem, wedlug mnie tu jest pies pogrzebany

I ja skłaniałbym się do takiej opinii. Pewnie przy jakichś szarpnieciach kabel dotyka do budy i centralny warjuje. Musisz przejzec dokładnie instalację centralnego zamka.