Rozrzad passat

« Poprzedni | Nastpny »
witam mam problem z ustawieniem rozrzadu w passacie 1.8 v20z 1999r z paskiem sobie poradzilem ale mam problem z ustawieniem walkow rozrzadu na zebatkach nie ma zadnych znakow i nie mam pojecia jak to ustawic za pomoc z gory dziekowa
pozdrawiam
jak by ktos posiadal jakies schematy jak to ustawic to prosilbym o udostepnienie

jak ni ma znakow to trza samemu je zrobic np jakims mazakiem czy czyms tam i ustawic rozrzad z nowym paskiem na swoje znaki (kolka z obudowa zgrac) a skoro nie ma znakow to poszukaj miejsc gdzie sie blokuje wspomniane kolka (jakis otwor na szpilke czy srubke)

i tako

Mog si myli, ale zawsze mona sprawdzi. Wiem z w dieslowskim silniku VW te nie ma znakw na kole od waka rozrzdu, tam konstruktorzy zrobili taki chaczyk ze po drugiej stronie w waka zrobili wcicie. Wyglda to tak ze przykada si do waka, (tej tylnej czsci) jaki rubokrt, czy klucz odpowiedzniej grubosi i krci wkiem, klucz , czy te co inego wskoczy tylko w jednej pozycji jednoczenie blokujc si na krawdzi gowicy, mam nadzieje ze nie namotaem. W kadym razie to jest ten haczyk, by moe u Ciebie wyglda to zupenie inaczej, jednak na 100% jaki znak czy inny patent na ustawienie tego musi by.

« Poprzedni | Nastpny »