Silniczki el. szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Szukam silniczkow do przednich szyb el. do Lady 110 bo sie spalily prosze o pomoc w poszukiwaniu

No a gdzie już próbowałeś ?

Jesteś pewien, na 100% ze się spaliły?? Mi już 2 razy to wmawiali a jednak chodzą po dzień dzisiejszy.

a jaki tam jest system podnoczenia szyby w 110?

Nie czaje jak to jaki??

Jak gość pisze że mu się spaliły to się spaliły.
Chociaż moje ostatnie doswiadczenia sugeruja możliwość zasyfienia

OOOOOOOOOOOOOOO i tu jest pies pogrzebany.

spalić się tez moga bo ojcu właśnie niedawno się jeden zfajczył ale nie przeczę wcześniej dwa tak zardzewniały że też nie kręciły ale ostatnio niestety była porażka.
Gdzie dostać - napewno w serwisie łady ale podejżewam zę w sklepach z częściami na zamówienie powinni ściągnąć , ojciec akurat wyrwał od pracownika serwisu sam silniczek ale nie wiem za ile

Cytat:
2005-07-07 00:04:51, dobry pisze:
spalić się tez moga bo ojcu właśnie niedawno się jeden zfajczył ale nie przeczę wcześniej dwa tak zardzewniały że też nie kręciły ale ostatnio niestety była porażka. Gdzie dostać - napewno w serwisie łady ale podejżewam zę w sklepach z częściami na zamówienie powinni ściągnąć , ojciec akurat wyrwał od pracownika serwisu sam silniczek ale nie wiem za ile

Ja kupiłem swoją (nową) 111kę w Czarnogórze we wrześniu 2004 i tam w ogóle gwarancja na auto nie obejmowała elektryki (szyby, zamki). Z pomocą tamtejszych warsztatów centralny wymieniałem w jednych drzwiach już raz, natomiast podnośniki szyb już dwa razy. Jednak w kraju znów padła jedna szyba (ta sama co poprzednio) i jak mój brat mechanik zajrzał, to się okazało że na tym środkowym panelu z klawiszami od szyb spaliły się styki w jednym z nich!!! Stąd podejrzewam że także w poprzednich przypadkach niekoniecznie musiały to być te podnośniczki, tylko stopniowo psuł się ten głupi klawisz. Sam pojedynczy klawisz wymienisz z łatwością sam - wydłub cdały panel cienkim płaskim śrubokrętem, rozepnij klawisz od szyby, która 'nie działa' i podepnij na chwilę pod którykolwiek inny. Jeśli szyba zadziała, to znaczy że masz ten sam problem co ja - upalone styki na klawiszu. Klawisz kupisz za 20 zł or something.