Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() renstol Klubowicz NOK Lada NIVA kielce | 2005-02-03 22:39:46 Noi zaczęło siem ![]() Zdemontowałem półosie, wyciągnąłem różnicówkę i walczę. Ruskie "cudownie" wymyślili przegóby bo nie mogiem ich za pie.... ściągnąć.Chyba trza będzie mi półoś wymienić i tyle.Poza tym prawa śróba jest w tak niedostępnym miejscu,że trzeba mieć 60 cm kluczyk nasadowy z łamaną końcówką.. Nie ma tegozłego bo przy okazji wymienię uszczelkę pod miską i panewki noi wyczyszczę filtr oleju. Jeśli któś chce jakichś info na te tematy to zapraszam na g-g bo szybciej lub wyślę na mail. Generalnie super zabawa - polecam i nie przejmujcie się pourywanymi śróbami przy kołach. ![]() |
![]() bart03 Klubowicz NOK Jeep, Uaz, kiedyś Ni ... Katowice | 2005-02-03 23:22:53 Co ty bredzisz połos mozna rozebrac na wszystkie namniejsze detale trzeba tylko wiedziec jak ![]() |
![]() renstol Klubowicz NOK Lada NIVA kielce | 2005-02-04 11:25:04 No litości czlowieku. To moja pierwsza Nivka i siem uczę, a ty to masz za sobą poza tym ty pewnie masz więcej narzędzi niż ja i poprzez swoją praktykę niewiele jest cie w stanie zdziwić. W końcu to twoja branża z tego co mówisz. Ja nie bardzo mam jak zdjąć przegób zewnętrzny tzn wyciągnąć półoś z tym koszykiem. Jak możesz mi coś wiedzy powiększyć to słucham. W końcu trzeba kiedyś zacząć nie???
Do tej pory jeżdziłem moją ukochaną Syreną 104,ale w Nivce się zakochalem od pierwszego spojżenia. Dzięki za odpowiedz. ![]() |
![]() bart03 Klubowicz NOK Jeep, Uaz, kiedyś Ni ... Katowice | 2005-02-05 12:29:39 Przebub zewnetrzny sie wybija bo polas ma spesjalny spreżysty seger. Musisz najpierw maksymalnie wyciagnac polos i jesli bedzie miala opor to zrob tak:
wez kawalek ruru albo preta i zaprzyj go z jednej strony np o wahacz a z drugiej o przegub zewnetrzny w taki sposob jakbys chcial go wyciagnac. Jesli przegub bedzie naprezonu to stuknij w niego lekko mlotkiem i powinien ladnie wyskoczyc ![]() |
![]() Sniper Klubowicz NOK Niva California, Nub ... Posen | 2005-07-05 17:00:44 A jakie masz przełożenie w siódemce??
Niva ma blokadę centralnego mechanizu różnicowego |
![]() bart03 Klubowicz NOK Jeep, Uaz, kiedyś Ni ... Katowice | 2005-07-05 19:10:30 i tylko i wylacznie centralnego mechanizmu roznicowego natomiast w moscie nie ma blokady ![]() |
![]() Sniper Klubowicz NOK Niva California, Nub ... Posen | 2005-07-06 12:54:40 A po kiego chu** ci blokady mostu w płaskaczu?? ![]() A twoj most może isc na przeszczep do nivki z 1985-1993 ![]() |