Pytanko do elektroników..prośba o poradę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W moim zakupionym niedawno trip komputerku do mondeo Na wyświetlaczu LCD nie wszystkie segmenty świecą jednakowo.Efekt jest taki jakby był jakiś problem z masą .Tzn w zależności od ilości wyswietlanych akurat informacji niektóre segmenty świecą troszkę ciemniej.Pomyślałem w pierwszej chwili o gumkach pod LCD ale okazało się że tam jest inne rozwiazanie i jest taśma klejona do samego wyświetlacza i do druku.Odchyliłem troszeczkę bardzo delikatnie miejsce styku taśmy z płytka drukowaną i przemyłem delikatnie spirytusem.Troszkę się poprawiło ale do pełnego szczęścia jeszcze sporo brakuje.
Podpowiedzcie mi jak to poprawić? Moze jest jakiś patent stosowany no w tel.komórkowych? Nie mam specjalnych doświadczeń z LCD i boję się żeby nie zepsuć bardziej
Pozdrawiam

Poszedłeś w dobrą stronę. Nie ma specjalnych patentów na tego typu dolegliwości. Jedyne co mogę doradzić to zakup specjalnego środka w sprayu, dostępne w sklepach elektronicznych, do czyszczenia tego typu styków. Zwróć również uwagę czy taśma dobrze dolega do wyświetlacza i płytki, może podłożnie jakiejś gąbeczki polepszy efekt.