Rogacek + lada=kjs

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcę zacząć starty moją ladą w kjs. mam kilka pytań.

opony jaki rozmiar najlepiej
jakieś porady odnośnie techniki jazdy???
gdzie szukać sponsora???

Myślałem nad tym, ale szkoda mi na wpisowe i po za tym nie ma kasku.

zawsze możesz zapisaćsię do naszego klubu wtedy masz gratis

A: opony najlepiej 15 cali (185/50 R15), ewentualnie 14 cali.
B: dużo by pisać - techniki bedziesz sie uczył jak przynajmniej parę razy wystartujesz.
C: sponsora na KJS nie znajdziesz, no chyba że masz dobre "znajomosci"...
Polecam już w najbliższy weekend jeden z największych KJS w Polsce - Rajd Brodnicki (www.rajdbrodnicki.pl) Ja jadę już 4 raz
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: bartassti dnia 2005-08-22 08:06:22 ]

Cytat:
2005-08-22 08:05:27, bartassti pisze:
A: opony najlepiej 15 cali (185/50 R15), ewentualnie 14 cali. B: dużo by pisać - techniki bedziesz sie uczył jak przynajmniej parę razy wystartujesz. C: sponsora na KJS nie znajdziesz, no chyba że masz dobre "znajomosci"... Polecam już w najbliższy weekend jeden z największych KJS w Polsce - Rajd Brodnicki (www.rajdbrodnicki.pl) Ja jadę już 4 raz Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: bartassti dnia 2005-08-22 08:06:22 ]

A ja pierwszy raz

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

No to będziemy trzymać kciuki panowie

oponki mam 195/50/15" na alusach.

od KJS ów ciekawsza jest Amatorska liga torowa,czyli wyścigi płaskie dla amatorów,rozgtywane głównie na torze poznań pod patronatem PZMotu i SSS

ciekawsze od KJS???????
myslę ,że nawet na najbardzie prostym KJSie jest o wiele więcej atrakcji dla zwodników niż na przynudnawych wyścigach torowych, gdzie z ciekawostek co najwyżej jest wiecej chamstwa przy rozpychaniu się na torze
Zresztą - dla każdego coś innego jest ciekawe

bez polemiki bez polemiki panie waldku

jak wasze starty ???

KJS jest 4,08, ale sam nie wiem czy wystartuję, nie chce sobie narobić siary.

mi też forma kjs nie odpowiada. ja marzę o wyścigach górskich. oczywiście ladą lecz nie moją trójką. albo jedynką albo piątką
oczywiście zrobioną zgodnie z załącznikiem . na zakup auta potrzebuję 1000 zetów na remont 5-8 tys. potem tylko kasa na opony, oleje, transport na lawecie, paliwo.

A czemu akurat 05?? Jak cos to mogę zostać twoim szpiegiem pogodowym.

W czym Ci forma KJS nie odpowiada? Chciałbyś wystartować od razu w wyscigach górskich? hehehhe dobre, już widzę ten crash na pierwszym zakręcie Wiadomo że wyscigi górskie to już troszeczke wyzsza liga od KJS, ale od czegos trzeba zacząć i duuuużo się nauczyć...

koliber: czy Ty byłeś w Poznaniu jak rozgrywano 1.el. ALT??? :-> Oczywiście dla kazdego cos innego jest interesujące jednak forma ALT (przynajmniej narazie) bardziej przypomina imprezy tuningowe aniżeli sport samochodowy.
PS. Dla mnie wyscigi na 400m to nie jest sport samochodowy

Cytat:
2005-08-28 14:25:17, bartassti pisze:
koliber: czy Ty byłeś w Poznaniu jak rozgrywano 1.el. ALT??? :-> Oczywiście dla kazdego cos innego jest interesujące jednak forma ALT (przynajmniej narazie) bardziej przypomina imprezy tuningowe aniżeli sport samochodowy. PS. Dla mnie wyscigi na 400m to nie jest sport samochodowy

ty nie pierdziel tylko zdawaj relacje z rajdu o yanosiku juz słyszelismy a ty jak???

hehe no spokojnie arsenik. Yanosik z dyferencjałem nienajgorzej jak na 1. wspolny start. Ja jechalem niestety tylko na prawym w Mitsu Colt no i wybuchla skrzynia biegow

Tzn - Yanosik jechał z dyfrem w jednym aucie ??????bo nie rozumiem...

Cytat:
2005-08-28 15:38:55, Pawel_66 pisze:
Tzn - Yanosik jechał z dyfrem w jednym aucie ??????bo nie rozumiem...

dokladnie.. i zeby nie bylo watpliwosci dyferencjal tym razem w roli pilota

No i wszystko jasne
Fajna sprawa - czekamy na fotki , relację
Paweł