| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-12-05 01:09:35 Jak dla mnie to można by zacząć od kostki stacyjki ale nie wiem czy w samarce jet to wymienne najprościej zadzwonić do sklepu i zapytać czy dostaniesz taką część |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2003-12-05 01:18:38 Nie chce Cie wprowadzac w blad, ale raczej jest to mozliwe - ostatnio mialem problemy z zaplonem i podejrzewalem wlasnie stacyjke - ostatecznie okazalo sie, ze problem wystapil w instalacji alarmowej, ale mechanik, u ktorego bylem zanim wykryl usterke mowil wlasnie o takiej naprawie o jakiej Ty piszesz. Mam nadzieje, ze uda Ci sie naprawic i wszystko zagra jak nalezy, pozdrawiam ! |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2003-12-05 12:40:32 Nie wiem, jak jest w samarce, ale w 2107 nie da rady nieinwazyjnie rozebrac stacyjki, za wyjatkiem zdjecia tego srebrnego kapsla. |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2003-12-06 14:07:35 W mojej karierze zdarzylo mi sie juz miec zlamane 3 kluczyki w stacyjce (jeden sam i 2 razy "mechanicy"). Woze zawsze pod siedzeniem taka stacyjke ze zlamanym kluczem w srodku (mozna ja przekrecic np. dwudziestogroszowka). Jezeli kiedykolwiek zdazyloby mi sie zgubic kluczyki od stacyjki z dala od domu, wystarczy po prostu odlaczyc kostke od stacyjki i podlaczyc do tej drugiej. Nie trzeba nawet odkrecac zadnych plastikow - ta kostka jest prawie ze na wierzchu.
|
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-12-07 00:00:30 Witam
Soop, hmmm.. wicie, mocie baco prowda, ino jest jeden niuans, BLOKADA |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2003-12-08 00:49:28 ja proponowalbym najpierw zacząć od przekaźników i posprawdzał styki chociażby wyjąć i wlożyć spowrotem czasem poprostu trzeba coś poruszyć tak jak bezpieczniki jak jakieś światło niedziala ,umnie czasem zacina sie stacyjka ale reszta dzieła latem
czyścilem styki nawet pod skrzynką bezpieczników i w skrzynce nadruki ale syf tam był |
Gradzio WAZ Lada 21093 Samara Radom | 2004-03-03 20:27:09 Stacyjka węgierka ma oznaczenie KZ-813 za oznaczenie rosyjkiej to same cyfry. Jak kupujecie- patrzcie czy sie położenie kabli zgadza (np. na podstawie tej zworki ktora zwiera 2 styki), i nie kupujcie tanich podróbek- mnie taka padła po kilku miesiącach. |
P_R_Z_E_M_O Łada Samara 2108 Chorzów | 2005-04-03 20:29:55 Mam problem-mianowicie nie mogę przekręcić kluczyka w stacyjce a co za tym idzie nie mogę odpalić. Po prostu sie zablokowala. Dzisiaj odpaliłem i na początku mialem problme w odwrotną stronę, zapaliłem i klucz się zaciął i nie umiałem zgasić-zgasiłem odcinając dopływ gazu, odłączyłem akumulator bo ciągłe miałem ładowanie i jako na siłe udało mi się przekręcić do położenia początkowego ale znowu sie w tym miejscu zacięła i już później ani rusz. Nawet nie drgnie. Moze miał kto juz podobny problem. Chyba bede musiał wymienić stacyjke, mozę ktos wie czy to trudne i mogę to samemu zrobić i ile mniej więcej kosztuje nowa stacyjka. |
piotrzezglobic SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 Zgłobice k Tarnowa | 2005-04-03 20:47:53 Stacyjkę ostatnio widziałem chyba po około 75 pln. wymiana nie jest trudna , ale musisz rozwiercić dwie śruby z urwanym łebkiem. Elektryka to jedna kostka do przepięcia. |
P_R_Z_E_M_O Łada Samara 2108 Chorzów | 2005-04-04 19:06:14 Dzisiaj kupiłem nową stacyjkę (dla informacji kosztowała 90 zł.) i wymiana rzeczywiście nie była zbyt trudna, nawet nie musiałem rozwiercać tych dwóch śrób bo miałem normalne łebki na klucz 10. Ale mam problem bo chyba nowa stacyjka jest uszkodzona bo zaczyna kręcić już na poziomie 1. tzn a nie jak powinna na 2. Nawet jak chce gasić to rozrusznik kręci. Jutro jadę wymienić na jeszcze inna stacyjke-oczywiście podziele się wrażeniami jak już w koncu zrobie.
Tak na marginesie-dzisiaj znowu poczułem jak to jest jeżdzić komunikacją miejską-MASAKRA! |