Hamulec ręczny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hejka Panowie mam pytanko. Czy hamulec reczny da się jakos wyregulować na rączce?? Miałem wczesniej malucha i tak sie dało, nie wiem jak jest w essim. Pozdro

nie
przynajmniej u mnie

wjedź na podnośnik
i wyreguluj linkę od ręcznego

narka

w mkVII masz taka srube pod poszyciem dzwigni... przykrec ja,a jesli nie ma to plastikowa nakretka na lince pod podwoziem.

zanim zaczniesz regulować linke sprawdź czy samoregulatory przy szczękach chodzą.Jeśli nie to musisz je najpierw uruchomić.

po pierwsze to ustaw auto na rownym podlozu, po drugie zaciagnij pare razy mocno reczny, po trzecie nacisnij na pedal hamulca, pozniej zabierz sie za rozebranie obudowy, na koniec zacznij regulacje srubką, wedle uznania, tak by przynioslo to efekt.

kiepsko mi cokolwiek tlumaczyc, lepiej to wychodzi w praktyce.

Przecież napisał, że MK6, czyli regulacja nie przy dźwigni a pod samochodem!
Co nie zmienia faktu, że regulacja pewnie nic nie da, bo pewnie samoregulator/y dostały syfa.

Skolmi czy to jest tak,że jak samoregulator dostanie syfa to piszczy?
mam teraz taki objaw,mianowicie na postoju jak zaciągam rezcny lub naciskam hamulec nożny to z tylnego kola dochodzi dziwny odgłos(piszczenie).

Cytat:
2005-09-12 15:54:47, Slowik pisze:
Skolmi czy to jest tak,że jak samoregulator dostanie syfa to piszczy? mam teraz taki objaw,mianowicie na postoju jak zaciągam rezcny lub naciskam hamulec nożny to z tylnego kola dochodzi dziwny odgłos(piszczenie).

Raczej nie. Jakby dostał syfa lub zjechały mu się ząbki to byś nie miał ręcznego i tyle.
Piszczy pewnie cały czas, ale tylko na postoju jest to słyszalne.
Mi pomogło ogólne potraktowanie wszystkiego sprayem do czyszczenia hamulców po zdjęciu bębna. Z jednej strony. Z drugiej mi się nie chciało i piszczy nadal.

Dobra ale jak dojsc do tego samoregulatora?? A najlepiej to jak on wyglada macie jakies foty??

Cytat:
2005-09-12 21:17:59, Gofer pisze:
Dobra ale jak dojsc do tego samoregulatora?? A najlepiej to jak on wyglada macie jakies foty??

Szukaj tematu MasterCheat'a. Opisał to krok po kroku ze zdjęciami.