Dziwny dzwiek silnika przy wiekszej predkosci..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam.
Otoz problem jest taki ze przy predkosci od 90km/h wzwyz jakby z silnika wydobywa sie dziwny dziwek. Trudno to opisac, nie jest to stukanie tylko tak jakby furczenie (cos tak jak fry fry fry fry). Silnik 1.3. Wczoraj wymienialem tlumik koncowy wiec raczej odpada. Mechanik mi mowil ze 2 miesiace temu ze mam alternator na wykonczeniu, a slyszalem ze moze halasowac. Najgorsze ze nie wiem co to jest bo jakbym juz wiedzial to bylbym spokojny. JAk macie jakies sugestie to piszcie, choc wiem ze ciezko w takiej sprawie poradzic cos nie slyszac na wlase ucho problemu

Piszesz że przy 90 km/h. A może przy jakiejś określonej prędkości obrotowej silnika! Jak by to zależało od prędkości jazdy to Albo skrzynia biegów lub łożyska w kołach. A jak z silnika słychać frr frr to raczej przy określonej prędkości obrotowej.

Trafna uwaga Wlasnie przed chwila przejechalem sie raz jeszcze, rozpedzilem sie do 110 i wrzucilem na luz. Dalej furczalo wiec to chyba nie slinik. Jak samochod samoczynnie zwolnil do 90 to przestalo/

Odnawiam wątek. Jak go zalozylem to wielu klubowiczy bylo na zlocie, wiec moze teraz ktos ma jeszcze jakies sugestie.

Cytat:
2005-09-10 16:38:09, MaRRecki pisze:
z silnika wydobywa sie dziwny dziwek.

no...dziwek zapewne jest dziwny