LPG w Essim MkIV 1.4 2V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Rece opadaja mi nad regulacja instalacji gazowej LPG w moim Essim z silnikiem gaznikowym 1.4. Zalozylem ja 2 tygodnie temu i od tego czasu same problemy.Instalacja jest mieszalnikowa z reduktorem Landi Renzo. Na zimnym silniku zupelnie nie mam obrotow biegu jalowego,na cieplym sa,ale silnik pracuje bardzo nierowno. Przed montazem instalki LPG wymienilem filtr powietrza,swiece zaplonowe (NKG) i przewody...Przy okazji zmienilem rure dolotowa do filtra powietrza - teraz jest bez termostatu i zwrocona wlotem przeciwnie do kierunku jazdy. Zuzycie gazu tez bardzo duze,bo na trasie przy spokojnej jezdzie (do 100km/h) pali 10l/100km. W zakladzie montujacym mi instalacje codziennie podregulowuja,ale nic to nie daje Czy ktos moze mi pomoc?
Pozdrawiam!

zmienilbym zaklad. Mialem ta sama instalacje w mkIII 1.4 i nie bylo najmneijszych problemow. Przezyla samochod. Zobacz czy ci reduktor nie zamarza bo to moze powodowac takie objawy. Jak jest zamarzniety z deka to moga byc problemy z ukladem chlodzenia np moze byc zapowietrzony. Przynajmniej u mnie sie tak zdazylo wiec warto to sprawdzic.