Zbieznosc

« Poprzedni | Nastpny »
dzisiaj odkrecilem kolo i widze zdrarta opone po wewnetrzej sronie dotyczy to lewej i prawej strony co trzeba wymienic

u mnie skonczylo sie na wymianie wszystkich elemtow zawieszenia. nawet juz wole nie liczyc ile $$ poszlo. no ale jutro jeszcze zmienie drazki i ich koncowki i nie ma mi sie prawa nic zatluc

Jesli masz luzy na zawieszeniu to Ci nie ustawia. tzn moga Ci ustawic. ale zaplacisz $$ a fige z tego.
podjedz niech obejrza ktore elementy maja luz, wymien i wtedy ustawiac zbieznosc

Sprawd luzy w zawieszeniu. Najlepiej podjed gdzie na szarpaki niech sprawdz sworznie, tuleje w wahaczach, kocwki drkw kierowniczych, czniki stabilizatorw, a potem do zbienoci jei wszystko bdzie ok

[ wiadomo edytowana przez: Shaq27 dnia 2005-09-06 13:08:38 ]

haha a wcale nie ja mam taki przypadek na szarpakach zero luzu ale zbienoc nie tak kiera mi ucieka i nie wiadomo co jest przyczyna,na przyrzdach wszystko oki ,kiera prosto jak zjade od razu kiera lekko w lewo i o co biega ,wymieniem tuleje na wahaczu i w sobote zobaczymy jak jest.jak to nie pomoze wymieniam drug strone i belka z tyu .i zobaczymy jaki bedzie rezultat

renifergt, a moe Ci kielichy popkay??

a od czego,???????????????/ nie jest oki .ale fakt rozpreczka by styka tylko ta patelnia na srodku troszke wadzi

Jakijest sens wymienia losowe elementy zawiasu? Najpierw diagnoza potem naprawy chyba e mas za duo kasy.

nie losowo !!!!!!!!!!!! tuleje na bank wybite po puka sobie puk puk puk.a mimo ze jest to zwyka o to tez ma wpyw na geometrie pojazdu a skoro juz zrobiem praw stone zrobie i lewa zeby miec spokj.

Chwile temu pisae e nie ma luzw, wic si zdecyduj.....

Ja obstawiam tak na pocztek e ustawiajcy geometri nie ma pojcia co robi. Jeszcze nie widizaem eby w porzdnym warsztacie cokolwiek ustawili w aucie z luzami, najpierw kae si klientowi naprawi.

jak nie ma pojcia!!!!!!!wic tak tuleja przednia prawa bya wybita lekko widac byo na szarpakach jeszcze nie byo to widoczne,czyli luzw brak ,co do ustawiania zbieznoci to robi to w pracy!!!!! serwis peugeot.a ze sobie puka z tyu to wiem i dlatego musz zrobic wszystko zeby miec pewnoc ze nic nie faszuje pomiaru a ze wjade w sobote i zobacze czy co si zmieni to tak z czystej ciekawoci!!!!!!!!!!!

kurcze szkoda ze nie mam wydruku jutro postaram si go zabara bo mam go schowanego w ksizce serwisowej.

Wybita tuleja ale nie ma luzu... dziwnie u CIebie w pracy si do tego podchodzi, ale nie moja sprawa.

A wydruk pokaz moe co zobaczymy na nim ciekawego.

Cytat:
2005-09-06 13:15:22, renifergt pisze:
haha a wcale nie ja mam taki przypadek na szarpakach zero luzu ale zbienoc nie tak kiera mi ucieka i nie wiadomo co jest przyczyna,na przyrzdach wszystko oki ,kiera prosto jak zjade od razu kiera lekko w lewo i o co biega ,wymieniem tuleje na wahaczu i w sobote zobaczymy jak jest.jak to nie pomoze wymieniam drug strone i belka z tyu .i zobaczymy jaki bedzie rezultat

nie wiem czy dobrze to zrozumiaem ale jeli kierownica ucieka ci w trakcie jazdy i zawias jest''sztywny '' a do tego twierdzisz e zbierzno terz jest oki to moe by wina zgitej felgi lub opona dostaje "guzy'' wtedy auto niby ma zbierzno ok ale w trakcie jazdy napewno bdzie ciga.
Z gry sory jeli nie zajayem o co biega, jeli chodzi ci o inny przypadek to nie czytaj tych moich marnych wypocin

spoko kazda opinia jest oki ,mao precyzyjnie to ujem. wic sytuacja wyglda w ten sposb. na przyrzdach jest oki kierownica jest prosto powkowa jest oki cakowita jest oki w normach producenyta (jutro bede mia wydruk to podam wartoci) kiedy natomiast zjade ze stanowiska zeby jechac prosto kierownica jest delikatnie gdzi okoo jeden frez w lewo a autko po puszczeniu kiery delikatnie idzie na prawo co istotne nie uderzyem nigdzie w krawenik etc. w sobote zobacze co jest .po wymianie tul;ei na prawym wahaczu

Cytat:
2005-09-06 15:32:40, renifergt pisze:
spoko kazda opinia jest oki ,mao precyzyjnie to ujem. wic sytuacja wyglda w ten sposb. na przyrzdach jest oki kierownica jest prosto powkowa jest oki cakowita jest oki w normach producenyta (jutro bede mia wydruk to podam wartoci) kiedy natomiast zjade ze stanowiska zeby jechac prosto kierownica jest delikatnie gdzi okoo jeden frez w lewo a autko po puszczeniu kiery delikatnie idzie na prawo co istotne nie uderzyem nigdzie w krawenik etc. w sobote zobacze co jest .po wymianie tul;ei na prawym wahaczu

mam dokadnie to samo.
ale za miesic badanie techniczne, i wtedy si wszystko okaze.

renifergt- jak bdziesz robi zbierzno , to niech zao przydy na 4 koa ( jeli ci ucieka w prawo) --> z 4 przydami nie wyjdzie poprawnie , z 2 wyjdzie super !
niech sprawdz geometrie pewno prawe przednie koo jest pochylone ( w granicach bdu) ale to wystarczy !
moesz wymieni wszystkie gumy , drki , tuleje , ---> i ak bdzie w prawo sam skr汳 ! albo geometria koa , albo banan z asmochodu!
( kp pokae e wszystko w granicach bdu ) !!!!
!!!!!!!!JU TO PRZERABIAAM !!!!!!!!

Witam,

Ja te pozwol si doczy, bo od wczoraj jestem szczliwym czowiekiem Znaczy, moja czarna strzaa wreszcie jedzi super prosto!. Te mi daro praw gum. Powolutku wymieniaem wszystko: drki, kocwki, czniki stabilizatora, wymieniem te przekadni na 3lata modsz (dziki creaktywacja), bo stara miaa luz. Auto dalej jedzio w prawo... Zamieniem koa, na prb i auto jechalo w lewo - wiec poszly na przd nowe gumy (dziki Fever) i jezdzilo ju praktycznie prosto, ale dalej przd pywa, jak przy przyspieszaniu wcisno si sprzgo, to ucieka w lewo. Wiec zostay jeszcze przynajmniej wahacze (tuleje). Przy ostaniej wymianie tulei miaem je obspawane, bo gniazda w wahaczah byy ju lune. Wic teraz poszy dwa nowe wahacze (z tulejami i swoniami). Po wyjciu okazao si, e stare tuleje cakiem dobrze si jeszcze trzymay, natomiast swonie byy w opakanym stanie. Teraz jest IDEALNIE. Zero luzw, zero pywania, czy przyspieszam, czy hamuj. Dzi smigam z Wrocka do Olsztyna i mam nadzieje cieszy si jazd!

Co do zbienoci, to faktycznie warto najpierw zdiagnozowa, gdzie jest probelem, wymieni i dopiero ustawia. Ja si ju naciem we Wrocku, na takich co ustawiali nic nie sprawdzajc, a pniej dziw, e nie jedzi prosto.

Ja podszedem troch inaczej i wymieniaem po kolei... Troch czasu i pienidzy poszo, ale i tak trzeba byo te wszystkie stare czci powymienia eby wiedzie czym si jedzi. I by pewnym auta. Zwaszcza, jak si cigle kursuje Wrocek-Karpacz i Wrocek-Olsztyn

Przd zrobiony... teraz czas na ty A przynajmniej amorki. Ale tam ju atwo.

Pozdrawiam,
Kozak

bylem dzisiaj sprawdzic zawieszenie czy nie ma luzow i niestety brak ich ale z przodu nie bylo zbieznosci dlatego scinalo opony od srodka i bylo sluchac pisk opon gdy skrecalem teraz bedzie wszystko juz chyba dobrze

180zl w ASO chcieli za ustawienie ... zlodzieje (no bo chyba nie Robin Hood'y

Mam podobny przypadek z tym ze w moim resie jest chyba przekladnia wydymiona bo jak ruszam z 1 przy 6 tys obrotow i przepinam na 2 to auto idzie cala droga. W momencie przyspieszania drze mi na lewo wcisne sprzeglo (auto sciagac zaczyna na prawo) i przepinam na 2 spowrolem na lewo. Wydaje mi sie ze to przekladnia jest nie taka, wczesniej mi jakis frajer regenerowal i jakis czas bylo ok ale teraz to juz jest spowrotem masakra. Czuje sie jakbym 200 zl za regeneracje wywalil w bloto. Tym bardziej ze nie przejechalem nawet 3 tys km od tej regeneracji. Dzisiaj wywalilo mi juz gume na prawym wahaczu ale mysle ze jak wymienie 2 wahacze na nowe (razem z tulejami i sworzniami) oraz przekladnie to chyba bedzie juz ok

« Poprzedni | Nastpny »