Wyjmowanie wkladki zamka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pomocy !!! jak wyjąć wkładkę zamka w drzwiach z centralnym zamkiem

trzeba zdjąc tapicerkę drzwi, wkład trzyma się na blaszce którą należy wyciągnąć od icch wewnętrznej strony. potem wyciągasz go na zewnątrz od zewnętrznej strony drzwi.

tapicerke zdjałem ale na zamku od srodka jest zamocowana plastikowa kostka , ktora go zasłania i nie wiem jak sie do tego dobrać

Ta kostka to pewnie zamek lub siłownik na nim...
Wykręć śruby mocujące zamek (na boku drzwi 3 śruby na duży krzyżak), spadnie zamek w dół drzwi i po kłopocie. Tak mi się zdaje...

oby dalo sie go pozniej podnieść. dosyc ciasno w tych rejonach. nie trzeba czasem odpinac jakich kabelkow

ale na samej wkładce nie powinno być niczego, więc jak wymacasz blaszkę ręką to ciągnij mocno w stronę przodu auta równolegle do płaszczyzny drzwi...

Cytat:
2005-09-15 14:24:05, surec pisze:
ale na samej wkładce nie powinno być niczego, więc jak wymacasz blaszkę ręką to ciągnij mocno w stronę przodu auta równolegle do płaszczyzny drzwi...

otóż to, wkładka zrobi się luzna i możesz ją wówczas wyjąć

tylko wkładając ją spowrotem pamiętaj by trafić bolcem z wkładki w otwór w ramieniu zamka, trzeba to zrobić po omacku, ale trudne nie jest, powodzenia

no to dzieki bardzo idę zmierzyć się z problemem

Cytat:
2005-09-15 14:24:05, surec pisze:

jest,jest cos ,wiem o co chodzi ,bo to jest chyba zalaczanie seryjnego alarmu (przytrzymac dluzej trzeba kluczyk ) mam tak w RS

Cytat:
2005-09-15 14:23:48, jax62 pisze:
oby dalo sie go pozniej podnieść. dosyc ciasno w tych rejonach. nie trzeba czasem odpinac jakich kabelkow

Jak odepniesz kable od siłownika, to zamek spadnie na sam dół drzwi, ale wyciągniesz go po lince od klamki wewn. Nie musisz raczej odpinać żadnych kabli, chyba,że rzeczywiście u Cibie jest ciasno. Jeśli zdjąłeś całą tapicerkę i masz szybę w górze, to wyjmiesz wszystko, gdyby nie wiem jak głęboko by spadło. Mówimy oczywiście o normalnej grubości ręki

Wg mnie to tylko musisz zdjac to co jest na wkladce (jesli myslimy o tym samym ) i nic wecej - zamkan ie trzeba ruszac bo dojdzie sie do tejj blaszki ktora trzyma wkladke.

ale po co wyjmować cały zamek, kolega pytał o sam wkład.

do blaszki dojdziesz bez wyjmowania zamka

dzieki wszystkim za podpowiedzi. jestem po regeneracji wkładki. najbliżej prawdy był seba. (ta "kostka" to jest przykręcona na 2 śrubach osłona wkładki).

Cytat:
2005-09-15 19:59:57, jax62 pisze:
dzieki wszystkim za podpowiedzi. jestem po regeneracji wkładki. najbliżej prawdy był seba. (ta "kostka" to jest przykręcona na 2 śrubach osłona wkładki).

A można wiedzieć ile Cię to kosztowało?
Czy ktoś zna taki warsztat w Gdańsku lub okolicach?

Cytat:
2005-09-16 07:45:28, surec pisze:
A można wiedzieć ile Cię to kosztowało? Czy ktoś zna taki warsztat w Gdańsku lub okolicach?

U mnie naprawiaja tam,gdzie dorabia kluczyki.

koszt regeneracji wkladki to 30 zeta. zrobi to dosłownie każdy facet o d dorabiania kluczy (tych domowych też ) "największy" problem to wyjęcie wkładki z samochodu. pozdrawiam.