Proszę o opinie na temat Daewoo Nubira

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o opinie przedewszystkim uzytkowników tego auta jak ono sie sprawuje ponieważ mam zamiar je zakupić rocznik 97/98
Dziękuję a może ktos sprzedaje w rozsądnej cenie

hym, no raczej jak sama nazwa wskazuje jest to strona poświęcona Espero, a nie nubirze, ale pare osób miało przyjemność (wątpliwą ) jazdy tym samochodem. Ja słyszałem tylko negatywy, tzn. słabe zawieszenie, dużo wyższa usterkowość niż Espero - głównie od taksówkarzy. Wielu żałowało że zmieniło Espero na Nubiry... no ale to wszystko zalweży pewnie od konkretnego samochodu.

Jeżeli Nubire, to tylko tą po liftingu w 99 roku...

EEEE niewiem czy moze zauwarzyłeś ale to forum Espero.... wiec o Nubirke raczej tu niepytaj bo nikt nią niejeżdzi.........

Wiadomo Espero jest najleprze....

No a jak cie niestac na Espero to kup Nubire co prawda to juz nie to ale zawsze Daewoo..

Przepraszam że się wsadziłem na forum Espero z całym szacunkiem ale pomyślałem że ktoś tym mógł jeździć a tak poza tym to nad Espero też sie zastanawiam tylko paka mi bardziej z Nubiry ale to tylko moja subiektywna opinia

Nic nie szkodzi, forum jest, żeby móc się czegoś dowiedzieć !

Z Nubirą jest tak, że warto kupić wersje po zmianach, tak jak wspomniałem wcześniej, od liftingu w 99 roku. Wnętrze jest od tamtej pory dużo lepszej jakości, auto jest ładniejsze (moje odczucie), i jednak zawsze nowocześniejsze.

Jaką sumą dysponujesz ? Jeśli można spytać. Bo widziałem ogłoszenie, Nubira 2.0 CDX 2000 rok za 23 tyśiące...

Pozdrawiam.

Zagazowany=uradowany !!!

Szerokiej drogi !!!

[ wiadomość edytowana przez: Zoltar dnia 2003-03-21 14:54:08 ]

Co do nubiry to polecam Internetowy klub Nubiry. Kumpel jeżdzi od pół roku Nubirką II Kombi, póki co oprócz jednego dzwona nie miał więkrzych problemów.

nubire warto kupić w wersji II czyli taką po face l8gftingu
jest dużo lepsza bo po za zmianami klosmestyczymi zmienionbo zawiesznie i konstrukcje podwoiZia

Z pewnością gdyby nie różnica w cenie pomiędzy nowym espero a nubiurą pewnie w chwili obecnej użytkował bym to drugie.

W nubirze najbardziej niestety ciała daje przednie zawieszenie, gdzie jest jak najbardziej O.K biorąc pod uwagę drogi proste jak stół. W przypadku wersji 2.0 do luftu jest rozwiązanie hamulca recznego( hamulce tarczowe ), gdzie linka wystarcza na 10 kkm. Potem najnormalniej staje. Dużo droższa jest również wymiana przednich amortyzatorów stanowiących całóśc z McPhersonem.

Piotr