| « Poprzedni | Następny » |
Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | Od miesiąca stoi.....w cieplutkim garażu,odpalam ją od czasu do czasu, robie kursiki małe jakieś 5 km i wstawiam ją znowu do garażu.Czekam na wolne miejsce u znajomego lakiernika, nadkole tylne gnije i nosek do malowania.Reparaturke wyrwalem za 25 zł.Lakier 0,7 litra za 55zł. I jak na nią popatrze to serce mi się kraje.Napalam się na Niwę, ale szkoda znowu sprzedawać samarki, tyle czasu jej poświęciłem żeby postawić ją na koła |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | a ile mozna by wyrwac za samarke 91 benzyna 1300 ?? blachy eleganckie nic nie gnije silnik tez zyleta |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) |
Jak możesz sobie na to pozwolić, to posiadanie 2 autek nie jest wcale takie złe. Jedno autko eksploatujesz na co dzień, a drugie masz dla przyjemności (nie niszczy się tak bardzo) .
A Golfy to swoją drogą też dobre auka. Szczególnie Wiejskie Golfy |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | No to zależy jakim golfikiem jeździsz, jeśli IV to rzeczywiście ma swoje fochy, V podobno jest już lepsza, a III podobno najbardziej niezawodna
Jeśli już Góral wspomniał o cabrio, to ja wolałbym jednak III cabrio, bo ma ona metalowy pancerz w dachu - więc jeśli ktoś wbije już nóż w dach, to go nie przeciągnie
Właśnie z tych powodów, które wymienił Paweł niestety w dłuższe trasy nie jeźdze ładą, bo większość ludzi gardzi ładami i wyśmiali mnie jak na trasie chciałem, żeby mi coś naprawili. Dlatego...myślę, że jak kupować jakiś stary samochód to jak sam Clarcson powiedział w Top Gear - kup jakiegoś japończyka ![]() |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) |
Hmmm... Przesadzasz chyba. Tyle tych aut jeździ i w Polszcze, i w świecie. Jakby były takie złe, to tyle by ich nie sprzedawano .
Nie ma co tak ostro krytykować tego autka (jak każde ma swoje wady, ale i Łada nie jest ich wolna, i mercedes S Klasa też). Zresztą... chłopaki z VW Golf PL pewnie chętnie podejmą z Tobą polemikę |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród |
Tylko podejmując z nimi polemikę, napisz im, że jednak stać Cię na dużo lepszy samochód od ich wszystkich, bo tak...to najczęściej nie ma jak sie dogadać
A co do mercedesa...hmm...nie wiem jak w Polsce ale po niemczech jeźdzą takie samochodziki z assistance
Tak samo ma skoda - kupuje się assistance i przyjeźdzają, dzień, czy noc, nieistotne
Mam też assistance wykupione na ładę, no ale co zrobić, jak pewnie by nie przyjechali:] |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | Nie no co ty Mike B - po co ja mam znimi pdoejmowac polemikę skoro to auto mnie wogóle nie interesuje., ani nie jest moje Jest jakie jest i jeździ jak jeździ( o ile się akurat coś nie zepsuje)- to fakt ,że szybko i bardzo mało pali (1,9 TDI 130KM) ale po za tym....naprawdę jest nijakie. i nie chodzi tu tylko o golfa - takie samo zdanie miałem o Astrze - syf i cop chwilę sie psuła - szczególnie jak padał deszcz to dostawał drgawek - ale ponoć - jak stwierdzili w serwisi - troche przesadzono z tą elektorniką. Nowy golf ma ten sam problem . A teraz, jak to z rozbrajającą szczerością powiedzili mi w salonie audi , gdzie ostatnio robiłem podłogi - AUTA TERAZ SIĘ TESTUJE NA KLIENTACH
paweł |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | Ustosunkowałem się tylko do propozycji Mariuszni, która mówiła o Twojej polemice z nimi Wiem, że co Cię to interesuje, a i sam Mariusznia tylko o tym wspomniał nie licząc na poważne rozważenie sprawy
No spoko...czyli wygrywa octavia hehe
A tak naprawdę, to trzeba trafić na dobry model i albo ma się szczęście, albo nie, astrą jeździłem i w ogóle na gaziku ładnie ciągnęła, a silnik 1.4 był
No ale idąc tropem Twojej wypowiedzi..."teraz" się testuje, czyli lepiej kupić dobre, a używane, czyli coraz bardziej niestety ku niezadowoleniu wszystkich wybrałbym civica, jedyną rzecz jaką tam kumpel ma teraz do zmiany, to wahacze przy 100tyś za 1tyś zł w ASO (przypomnę, że wymiana sprzęgła w głupim mondeo tyle kosztuje:] ). |
Pawel_66 LADA 1500(2103) kraków | Ja też chyba bym wybrał jednak japońca ( toyota , honda ) . Nwet nowe modele są porządnie poskładane. Reszta obecnie produkowanych aut( nie wyłaczając mercedesa czy volvo - ma usterki"fabryczne"
Za szybko chyba pracuja komuptery i jak sie pomyla - to nit nie zdązy tego w porę wyłowić w fabryce . No i jeżdżą takie buble po drogach |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | Toyota i honda - japońce ....bo nissan obecny to już renaulta jakość:] (marna jakość ).
Tylko, że rocznikowo golf np wychodzi taniej od takiego civica (np. rocznik 96 ).
No własnie komputery...myślę, że powinni zacząć dawać złączki do komputera i program do obsługi, bo kto wie, czy nie napisałbym lepszego programu do obsługi takowego silnika, niż ci w fabryce
|
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | Golf jest the best ale tylko wersje po wiejskim tuningu zadnych innych nie kupuj.bo szkoda kasyUziez ze w takim golfie bedziesz czuł sie jak prawdziwy mezczyzna a wszystkie laski beda twoje.Nie wierzysz to zorientuj sie w jakiej wsi jest taka fajna dyskoteka i pojedz tam a zobaczysz ze laski beda wsiadac jednymi drzwiami a drugimi wysiadacaz cie beda bolec" i nie tylko rece" |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród |
hehe....ciesze się, że kolega potrafi pisać to z taką ironią ![]() |
| « Poprzedni | Następny » | |