| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Roger7 Wrocław | 2005-09-29 09:32:44 Witam wszystkich.
Mam znikome doświadczenia z autami, ale przymierzam się właśnie do kupna auta w miarę dużego, wygodnego, dobrze wyposażonego, taniego w eksploatacji i do tego żeby nie było mułowate (ale wyścigi spod świateł mnie nie interesują), do około 30 tys. pln. Czyli taki standard Będzie to moje pierwsze własne auto. Interesuje mnie avensis w wersji hatchback/liftback lub sedan z dieslem D4D 2.0 (110 KM), po face liftingu w 2000 r. (czyli ma znaczek toyoty na chłodnicy a nie jak poprzednio na masce? ) Silnik benzynowy+lpg imho odpada jak dla mnie, bo przy koszcie instalacji lpg IV generacji i przeciętnych przebiegach 15-20 tys. rocznie to mi się za szybko nie zwróci. Mimo, że starałem się poszukać trochę w necie mam do Was takie pytania: 1. Rozumiem, że to dobry wybór: model, silnik ? 2. Jakie osiągi/zużycie ma auto z tym silnikiem ? Na stronie http://www.toyotaclub.hg.pl/nowa_avensis.htm są tylko zapowiadane dane producenta 3. Czy ten silnik to jest ten sam co w pierwszych avensis ? 4. Gdzie najlepiej szukać auta: komisy,prywatni właściciele krajowi, czy sprowadzić ? 5. Czy w standardowym wyposażeniu tego modelu jest komputer, 4xpoduszki, klima automatyczna czy tylko zwykła ? 6. Wyczytałem, że przy oglądaniu auta sprawdzić: czy nie bite(szyby takie same, szczeliny miedzy elementami karoserii, lakier itp.), czy cała elektryka działa, czy poduszki nie wystrzelone, czy nie rdzewie, no i oczywiście przejechać się. Czy coś jeszcze w tym modelu, silniku konkretnie sprawdzić można tak na miejscu ? 7. Jakie są typowe usterki ? I pytania do Dolnoślazaków a szczególnie Wrocławian: 8. Gdzie można we Wrocławiu sprawdzić takie auto przed kupnem? Przepraszam za dużą ilość pytań i pewien rozrzut tematyczny na początek, ale już nie mogę usiedzieć...z powodu wszystkich wątpliwości. Pozdrawiam Roger7 |
marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2005-09-29 18:40:03 Siemka Roger7. Na większość pytań odp. inni.
Odp.4 Ze swojego doświadczenia wiem, że najlepiej jest kupować auto w komisie ale przy firmowym salonie Kojoty U mnie w Białym stała kiedyś taka Ave w stanie bdb. Wózek był sprawdzony przez ASO i posiadał 3-miesięczną gwarancję. Zanim pojechałem po kapuchę autka już nie było Dodam też że samochody takie są trochę droższe od ceny giełdowej ale......GWARANCJA!!!!!! A to o czymś świadczy
Pozdrawiam |