Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Asior 306 HDI XS Sport Wronki | 2008-04-30 20:37:55 zależy czy masz oryginalne mocowania i czy przy zamkach są oczka do prętów (nie wiem jak oryginalnie ma siłowniki uniak), czasami przykręcasz siłownik, dokładasz drut do uchwytu zamka i jest ok, a czasami siłownik jest "zintegrowany" ze zamkiem (np. essi mk7) i jest trochę rzeźby. Da rade na 100% zrobić. Sam zakładałem centralny + pilot + alarm do VW Lupo (praktycznie dwie instalacje trzeba położyć i po podłączać) samemu zajęło mi to ok ok 8h, najwięcej stracisz na ułożenie przewodów, montaż siłowników, wpinanie w elektrykę i kalibrację alarmu. Jak chcesz sam centralny to kilka godzin i zrobione, w sumie to warto przy okazji pilota założyć ![]() koszt dobrego pilota + sterownik to ok 100zł (z przesyłką), koszt siłowników i instalki ok 40zł, razem do 150zł napewno się zmieścisz (chyba, że chcesz z alarmem wtedy ok 200zł) ogólnie polecam magicara, montowałem w ok 12 autach i chodzą do dzisiaj bez problemu - 1 padł po 2 dniach (uszkodzony układ wewnetrzny - gwarancja, ogólnie jak nie siądzie po 3 dniach to będzie chodziło cały czas ![]() |