MotoNews.pl

HYUNDAI LANTRA 1997 - PRAWY REFLEKTOR

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Stanąłem przed dylematem czy naprawić czy też kupić prawy reflektor przedni do HYUNDAI LANTRA z 1997.
Problem polega na tym, że w prawym reflektorze lustro nie trzyma się obudowy reflektora. Efektem tego jest, że próba regulacji wysokości światła nie przynosi żadnego efektu. Czy istnieje możliwość otwarcia takiego reflektora, przymocowania ruszającego się lustra do obudowy i z powrotem go złożenia.
Jeżeli tak, to proszę o kolejne kroki postępowania.

Robert

algorytm wygląda tak :
czy sam ? - jak tak to zabawa jest niezła - silikon bezbarwny samochodowy, suszarka/opalarka, nozyk, duzo ciepliwości , bezyna extrakcyjna lub inne cudo do zmywania pozostałości kleju odtłuszczania, klaj do plastików dobry ..... lampy da sie rozebrac po podgrzaniu dobrym puszcza klej/silikon/uszczelniacz co tam jest i po zwolnieniu zatrzasków da sie zdjąc szkło i reszte....bawiłem sie tak z kierunkowskazem ale w końcu kupiłem nowy bo znów parował

sa tez kolesie co to robią - znaczy sie naprawiaja lampy a nawet regeneruja odbłysniki....

no i najwazniejsze pytanie za ile mozna kupić lampę i jak to wygląda w stosunku do naprawiania?

do samodzielnej zabawy potzrebujesz ze 20 zeta więc ryzyko nie duze chyba ze coś ci sie uda ułamac i bezpowrotnie zniszcyć ...