Co lejecie do swoich ladziankek ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
no wlasnie jakie paliwo lejecie do ladzianek ja akurat mam samare 1,3 i co U95 ? bezolow 95 98 ??
z czy moze bez uszczlachetniacza ??
ostatnio mi tata kumpla mowil ze dlugo nie pojezdze bo leje eurosuper95 na shellu i nie dolewam nic ze mi zawory moment sie wypala wiec postanowilem sie tym zainteresowac slyszalem o tym ale jakos zapomnialem...

mozesz lac 95....nic sie nie stanie - a na gazie cos sie dzieje?
a gaz tez bez dodatkow...

Lej bezołów 95 albo jak cię stac to 98. Nie ma najmniejszego problemu.

gazu nie mam... ;-/
no wlasnie to leje bezolow 95 nieraz sie zdarzy 98
a nieraz tez Vpower
no ale mowia zeby dolac tego uszlachetniacza no i nie wiem.....
mowicie ze nic sie nie stanie no nic sie nie dzieje - jeszce

Eee Samarze to chyba nie zaszkodzi.

98 tylko

chyba ze w baku szklanka paliwa, a na najblizszej stacji nie ma 98.
Dobrze ze gazniki sa pojemne to w baku pustka a lada jedzie

wyczerpujac temat - polsyntetyk,petrygo,destylat w aku, i tanie cos do dyfra i skrzyni,niezamarzajace cos w spryskiwacz
chyba tyle

Od zeszłorocznej generalki silnika,przejechałem już 18 TKM.A leję PB95,albo PB98.I nic się nie dzieje.Pamiętaj,że w komunie nie było tak wysokooktanowych paliw (np.7i żeby auta jechały a nie stukały nasi spece walili dodatek ołowiowy do paliw aż miło,a w tym czasie cały świat już jeździł na bezołowiówce.A po drugie pamiętaj,że jeździsz najlepszym i najtwardszym samochodem świata-Ladą

Cytat:
A po drugie pamiętaj,że jeździsz najlepszym i najtwardszym samochodem świata-Ladą

Wypowiedz godna wzorowego klubowicza

hehehe dobre najtwardsze auto swiata
no to mowicie zeby olac ten uszlachetniacz hmmm sprawdze raz i zobacze co sie bedzie dzialo...

Nio Ale to prawda.Ja dolewam do swojej tylko paliwa i płynu do spryskiwaczy,dwa razy w roku zmieniam olej,wszystkie filtry,opony,raz w roku świece zapłonowe i jeżdżę sobie bezawaryjnie.Nie znam innego auta w takim wieku (r.89),które wymagałoby tak mało nakładów i pracy,a było tak niezawodne

Cytat:
2005-10-14 14:06:08, DJ_DAR3K pisze:
witam, no wlasnie jakie paliwo lejecie do ladzianek

ja tam pompuje LPG i OLEJ a leja to mi czasami psy na koła

Cytat:
2005-10-14 14:06:08, DJ_DAR3K pisze:
witam, no wlasnie jakie paliwo lejecie do ladzianek ja akurat mam samare 1,3 i co U95 ? bezolow 95 98 ?? z czy moze bez uszczlachetniacza ?? ostatnio mi tata kumpla mowil ze dlugo nie pojezdze bo leje eurosuper95 na shellu i nie dolewam nic ze mi zawory moment sie wypala wiec postanowilem sie tym zainteresowac slyszalem o tym ale jakos zapomnialem...

Mam taki sam silnk jak Ty (również Samara). Na początku lałem u95, potem sie przerzuciłem na pb95. Śmiga nieźle... a jeśli masz instrukcję, to zobaczysz jak różne paliwa można do ładzianki lać.

no tak wiem ze mozna lac rozne nieraz nie mialem to i na ekstrakcyjnej palilem i dobrze bylo ale z tego co wy mowicie jest zasada byle cos w baku bylo a ja wlasnie tak nie chce bo zalezy mi tez na silniku

no ja wlasnie do tej pory lecialem na 95 i dolewalem uszlachetniacz bo tak zostalem poinformowany ze nalezy robic .ale gdy jezdze bez niego lepiej smiga i mniej kopci nawet chyba lepiej odpala. to do 4 suwów sie leje czy nie ? samarka jest troszke nowsza od 2106