Poszedl mi glowny przewod dolotu powietrza...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie wczoraj zauwazylem pekniecie w miejscu gdzie sciska go opaska metalowa na przepustnicy.
Obkleilem go w tym miejscu bardzo mocna tasma (taka srebrna o szer. 5cm , w maluchu zaklejalem nia progi i trzymala prawie cala zime az do wymiany owych progow ) ).

Poki co lepiej sie zbiera, i chyba to byl chyba jeden z powaznijszych przyczyn jej predkosci max !!

Jest to tymczasowe uszczelnienie tego dolotu i chcuialbym kupic nowy ale ....nie dzwonilem jeszcze do ASO.
Nie wiecie ile kosztuje orginal,pewnie kosmos...
moze poszukac lepiej uzywki ale czy ona nie bedzie miala mikro pekniec przez ktore bedzie lapac lewe powietrze ?

Mam jeszcze jedno pytanko do was co to jest za zbiorniczek pusty w polowie dlugosci tego dolotu ?
Mi sie wydaje ze moze to jest zbiorniczek na odme cos w tym stylu ...?

pozdrowka all

Co sie bedziesz szczypal z oryginalem, zaloz aluminiowy dolot a na koncu walnil stozek

powaznie ?

A co z czujnikiem powietrza ktory jest wpiety w zespol filtra pow. ?

Cytat:
2005-10-11 12:33:17, Cromm pisze:
powaznie ? A co z czujnikiem powietrza ktory jest wpiety w zespol filtra pow. ?

Nie znam sie na tym, ale chyba zaklada sie go do rury, przed stozkiem.

Ta pusta puszka to chyba taka "puszka rezonansowa". Likwiduje burczenie na dolocie.

Cytat:
2005-10-11 10:40:02, Cromm pisze:
Mam jeszcze jedno pytanko do was co to jest za zbiorniczek pusty w polowie dlugosci tego dolotu ? Mi sie wydaje ze moze to jest zbiorniczek na odme cos w tym stylu ...? pozdrowka all

Platikowy zbiorniczek, takie pudeleczko ? .Kiedys mechanik mi mowil, ze jest to poprostu pojemnik na dodatkowe powietrze, silnik go uzywa wrazie potrzeb.

Cytat:
2005-10-11 14:55:45, looqasch pisze:
Ta pusta puszka to chyba taka "puszka rezonansowa". Likwiduje burczenie na dolocie.

Puszka rezonansowa

Potwierdzam puszka rezonansowa.

A więc jest duże prawdopodobieństwo że jest to puszka rezonansowa

Pozdrawiam

Cytat:
2005-10-11 15:08:10, CzapCzap pisze:
Platikowy zbiorniczek, takie pudeleczko ? .Kiedys mechanik mi mowil, ze jest to poprostu pojemnik na dodatkowe powietrze, silnik go uzywa wrazie potrzeb.

To jednak sie mylilem

Nie jeździsz już do tego mechanika?

Cytat:
2005-10-12 21:44:07, MisiekII pisze:
Nie jeździsz już do tego mechanika?

NIE, kiedys u niego bylem po porade, i przypadkiem zapytalem o ta puszke

Dobrze, że na tym sie skończyło

Pozdrawiam

A tak dla pewnosci spytam czy o to chodzi ?

No to jedziemy dalej

Hmm. Zazwyczaj puszka schowana jest pod nadkolem. To Twoje to może jakiś komputer do turbo które należy tam założyć

No to jedzmy dalej, jest to pusty pojemnik ktory wchodzi do rury dolotowej.

Edit: A moze moja wersja, ze to jest pojemnik na dodatkowe powietrze byla sluszna

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2005-10-12 23:00:08 ]

Kto ma jeszcze motor 1.6? Też tak macie?

Czyżby dodatkowa komora dla lepszego napełniania cylidrów lub/i zmniejszenia hałasu?

Pozdrawiam

No to jedźmy dalej: Macie jeszcze jakieś pomysły ?

Chyba poczekamy na głownego mentora...KAFI
No i moze Miskowi cos przyswieci

No to Kafi

Pozdrawiam