Lupo-opinie dane itp??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, zamierzam kupic lupo 1,2 tdi tiptronic, chcialem was zapytac co sadzicie o tym aucie?? czy jest awaryjne i czy rzeczywiscie tak malo pali?? co ile zmienia sie rozrzad i jakie ceny czesci?? pozdrawiam

cos malo obeznanejest to forum VW w porownaniu z forum łady

Mało obeznane, bo i tych autek jest niewiele. Cóż można powiedzieć. Samochodzik dośc wołowaty i powolny. W zużycie paliwa jestem skłonny uwierzyć ( dla przykładu Seat Ibiza TDi- jeszcze bez pompowtryskiwaczy- przy spokojnej trasowej jeździe tzn. 90-95km/h spalał około 4,2l/100km). Zmiana paska- ja obstawiałbym na 90000km, to i tak dużo. Nie można tez zapomnieć o wymianie napinacza i rolki paska (niewymienione razem z paskiem potrafią potem pięknie "grać" i szumieć). Ogólnie to fajne auto i jeszcze z tiptronic, tylko raczej dla amatorów spacerów, a nie żywszej jazdy.

wlasnie nie jest z tego co slyszalem tak molowate bo ma 14 do setki to tak jak seicento sporting i ponoc 4 litry ropy pali jak sie jedzie 160, zreszta to ojciec chce sobie kupic wiec mu chyba starczy taka bryka

Lupo ma 14,5s do 100km/h, a Cinquecento sporting 13s. Są to więc wartości porównywalne. Jeśli chodzi o prędkość podróżną rzędu 160km/h, to jest to raczej abstrakcja, bo całkowita prędkość maksymalna podawana przez VW to 165km/h. Co za tym idzie trudno jest utrzymać 160km/h przy dieslu o tak małej pojemności (silnik benzynowy to inna bajka). Ale dla osoby, która już się wyszalała za kółkiem świetna sprawa. Ja bym sie chyba zdecydował

Witam wszystkich w końcu po przeszukaniu prawie całego internetu znalazłem chociaż kilka opinii na temat Lupo.Ja również przymieżam się do kupna 1,2 TDi i chcałbym się dowiedzieć coś więcej o tym autku .

Moim zdaniem Lupo zawsze lepsiejszy niz samara czy cos tam. Jezdzilem Lupo z silnikiem SDi, manualna skrzynia biegów. Autko z zewnatrz malutkie ale wewnatrz jest fajnie, miejsca dosc a z tyłu .... Moim zdaniem super wnetrze, nic nie skrzypi i nie odpada, ergonomia wewnatrz super. Przy silniku tym słabszym SDi autko i tak zywoi przyspiesza, na zewnatrz wydaje sie glosne ale w srodku jest ok, dopiero przy wyzszych predkosciach slychac halas.

Silniki SDi i TDi nie sa tak wrazliwe na jakosc paliwa jak np nowe diesle Opla czy Renault, w ktorych wlasnie złej jakosciowo ropy moze skonczyc sie wymiana wtryskiwaczy a w najlepszym przypadku czyszczeniem układu. Choc do TDi tez nie mozna wlewac byle gnojówki czy opału. Co do skrzyni biegow to nie moge sie za wiele wypowiedziec gdyz mialem okazje raz jechania z tiptroniciem ale w VW Passacie gdzie silnik mial 180 KM i tam byla zupelnie inna bajka.

Dzięki za opis, interesuje mnie jeszcze czy istnieje książka napraw i obsług do Lupo. A co powiecie o najczęstrzych usterkach i niedopracowaniach.Co sądzicie o zużyciu czy te 3 litry spalania, które podają to realna rzecz.

pewnie ze realna...komputer pokladowy w Vectrze C 1.9 CDTI 150 KM pokazuje przy 90km/h na VI biegu 5,5litra wiec spalanie w Lupo jest jak najbardziej prawdopodobne ale to juz pewnie podczas plynnej jazdy na trasie...ale jednak to 3 albo troche wiecej litra

A co powiecie o Lupo 1.7 SDI Interesuje mnie wszystko od spalania po książkę obsług ( czy wogóle jest ) co z najczęstrzymi usterkami . Za odpowiedzi z góry dzięki

halo czy jest tu ktos kto ma jescze lupo 1.7 SDI bo mam parę pytań na jego temat . Najbardziej interesuje mnie książka obsług i napraw w wersji elektronicznej , czy wogóle taka istnieje . Pozdrawiam

Halo czy jest na tym forum ktoś kto posiada lupo 1.7 SDI bo jestem świeżym posiadaczem takiego autka i mam w związku z tym parę pytań. Czy wie ktoś czy istnieje książka obsług i napraw do lupo. Pozdrawiam

1.7SDi ... o co to za silnik??

No niestety ale widzę że na tym forum nie dowiem się nic ciekawego na temat vw lupo chyba poszukam jakiegoś innego
A jeżeli chodzi o silnik to taki sobie zwykły diselek. Dla zainteresowanych to jeszcze w lupo montowali również: 1.2 TDI ;1,4 TDI Pozdrawiam

no ale co Ty chcesz sie dowiadywac...skoro nikt z nas nie ma Lupo, mozemy Ci powiedziec to co wyczytamy albo ktos cos powie