Lupo-opinie dane itp??

« Poprzedni | Nastpny »
witam, zamierzam kupic lupo 1,2 tdi tiptronic, chcialem was zapytac co sadzicie o tym aucie?? czy jest awaryjne i czy rzeczywiscie tak malo pali?? co ile zmienia sie rozrzad i jakie ceny czesci?? pozdrawiam

cos malo obeznanejest to forum VW w porownaniu z forum ady

Mao obeznane, bo i tych autek jest niewiele. C mona powiedzie. Samochodzik doc woowaty i powolny. W zuycie paliwa jestem skonny uwierzy ( dla przykadu Seat Ibiza TDi- jeszcze bez pompowtryskiwaczy- przy spokojnej trasowej jedzie tzn. 90-95km/h spala okoo 4,2l/100km). Zmiana paska- ja obstawiabym na 90000km, to i tak duo. Nie mona tez zapomnie o wymianie napinacza i rolki paska (niewymienione razem z paskiem potrafi potem piknie "gra" i szumie). Oglnie to fajne auto i jeszcze z tiptronic, tylko raczej dla amatorw spacerw, a nie ywszej jazdy.

wlasnie nie jest z tego co slyszalem tak molowate bo ma 14 do setki to tak jak seicento sporting i ponoc 4 litry ropy pali jak sie jedzie 160, zreszta to ojciec chce sobie kupic wiec mu chyba starczy taka bryka

Lupo ma 14,5s do 100km/h, a Cinquecento sporting 13s. S to wic wartoci porwnywalne. Jeli chodzi o prdko podrn rzdu 160km/h, to jest to raczej abstrakcja, bo cakowita prdko maksymalna podawana przez VW to 165km/h. Co za tym idzie trudno jest utrzyma 160km/h przy dieslu o tak maej pojemnoci (silnik benzynowy to inna bajka). Ale dla osoby, ktra ju si wyszalaa za kkiem wietna sprawa. Ja bym sie chyba zdecydowa

Witam wszystkich w kocu po przeszukaniu prawie caego internetu znalazem chocia kilka opinii na temat Lupo.Ja rwnie przymieam si do kupna 1,2 TDi i chcabym si dowiedzie co wicej o tym autku .

Moim zdaniem Lupo zawsze lepsiejszy niz samara czy cos tam. Jezdzilem Lupo z silnikiem SDi, manualna skrzynia biegw. Autko z zewnatrz malutkie ale wewnatrz jest fajnie, miejsca dosc a z tyu .... Moim zdaniem super wnetrze, nic nie skrzypi i nie odpada, ergonomia wewnatrz super. Przy silniku tym sabszym SDi autko i tak zywoi przyspiesza, na zewnatrz wydaje sie glosne ale w srodku jest ok, dopiero przy wyzszych predkosciach slychac halas.

Silniki SDi i TDi nie sa tak wrazliwe na jakosc paliwa jak np nowe diesle Opla czy Renault, w ktorych wlasnie zej jakosciowo ropy moze skonczyc sie wymiana wtryskiwaczy a w najlepszym przypadku czyszczeniem ukadu. Choc do TDi tez nie mozna wlewac byle gnojwki czy opau. Co do skrzyni biegow to nie moge sie za wiele wypowiedziec gdyz mialem okazje raz jechania z tiptroniciem ale w VW Passacie gdzie silnik mial 180 KM i tam byla zupelnie inna bajka.

Dziki za opis, interesuje mnie jeszcze czy istnieje ksika napraw i obsug do Lupo. A co powiecie o najczstrzych usterkach i niedopracowaniach.Co sdzicie o zuyciu czy te 3 litry spalania, ktre podaj to realna rzecz.

pewnie ze realna...komputer pokladowy w Vectrze C 1.9 CDTI 150 KM pokazuje przy 90km/h na VI biegu 5,5litra wiec spalanie w Lupo jest jak najbardziej prawdopodobne ale to juz pewnie podczas plynnej jazdy na trasie...ale jednak to 3 albo troche wiecej litra

A co powiecie o Lupo 1.7 SDI Interesuje mnie wszystko od spalania po ksik obsug ( czy wogle jest ) co z najczstrzymi usterkami . Za odpowiedzi z gry dziki

halo czy jest tu ktos kto ma jescze lupo 1.7 SDI bo mam par pyta na jego temat . Najbardziej interesuje mnie ksika obsug i napraw w wersji elektronicznej , czy wogle taka istnieje . Pozdrawiam

Halo czy jest na tym forum kto kto posiada lupo 1.7 SDI bo jestem wieym posiadaczem takiego autka i mam w zwizku z tym par pyta. Czy wie kto czy istnieje ksika obsug i napraw do lupo. Pozdrawiam

1.7SDi ... o co to za silnik??

No niestety ale widz e na tym forum nie dowiem si nic ciekawego na temat vw lupo chyba poszukam jakiego innego
A jeeli chodzi o silnik to taki sobie zwyky diselek. Dla zainteresowanych to jeszcze w lupo montowali rwnie: 1.2 TDI ;1,4 TDI Pozdrawiam

no ale co Ty chcesz sie dowiadywac...skoro nikt z nas nie ma Lupo, mozemy Ci powiedziec to co wyczytamy albo ktos cos powie

« Poprzedni | Nastpny »