| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
wacos Samara 1300 Bydgoszcz | 2005-11-07 22:59:05 Dostalem od taty wysluzona Samare 1300. Chcialbym doprowadzic ja do idealnego stanu a moze nawet i lepiej... Po pierwsze odswieze ogrinalny lakier po drugie chcialem pomalowac zderzaki na kolor nadwozia... moge? jezeli tak to prosze o rady. dodam tez jakies ladne progi, po 3 chcialbym lekko zmienic srodek, mam na mysli pomalowanie wszystkich plastikow na czarno... czy rowniez moge to zrobic? jezeli tak to jaka farba... bo nie chce aby pozniej farba odpryskiwala... Przyjme kazda dobra rade... i wskazowki... mile widziane tez pomysly! ![]() |
wacos Samara 1300 Bydgoszcz | 2005-11-07 23:15:56 hmmm... zrobie tyle na ile mi $$$ wystarczy chodzi mi o drobne rady... z plastikami szczegolnie... ja szukam tylko dobrego pomyslu a reszte zrobia fachowcy jak sie wprawie sam w niej bede dlubal... ale jak narazie moim celem jest odnowienie, dopieszczenie, ulepszenie |
MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2005-11-07 23:26:23 niedaj nic robic fachowca ,wystarczy chec i lektura intrukcji ,przegladniecie paru stron internetowych ,jakas madra ksiazka ,dobra rada i sam zabieraj sie do pracy(niemowie o malowaniu karoseri ale plastiki itp ,to sam ) ,zaoszczedzisz pieniedzy ,i czegos sie nauczysz i bedziesz mail satysfakcjie ,
zapraszam do mojego profilu zobacz zdjecia malucha (rok 79 )moze dlugo to trwalo i jeszcze jest wg mnie duzo rzeczy do zrobienia ale tylko lakier tam bym kladziony przez mojego znajomego ktoy to robi na codzien i ma wprawiona reke ,ja bym to mogl trzoszke spartolic , ale zycze Ci powdzenia ,uporu i pokochaj swoj pojazd |
BajkowskiM SYMPATYCZNY GOŚĆ łada 2107 1300 + LPG ... Bielsko-Biała | 2005-11-07 23:40:21 co ja moge podpowiedziec to do elementow z tworzyw sztucznych sa specjalne podklady aby pozniej lakier nie odpryskiwal, wiem bo mam znajomka lakiernika, ktory robi glownie na standoxie, co prawda stosujac takie podklady koszty rosna el po odtluszczeniu najlepiej benzyna ekstrakcyjna i nalozeniu podkladu do tworzyw sztucznych lakier nie powinien odpryskiwac, tylko czy warto zastanow sie sam, czy stawiasz na tuning optyczny, czy na prawdziwy tuning czyli mechaniczny, ja jezdze lada 2107 silnik 1300 + LPG i powiem ci jak ja kupilem tak ma slady bicia z przodu i otarcie z prawego boku, ale nie tuningujac ani rasujac moja ladziana ze skrzynia czworka moze nie raz sie poszczycic bijac na leb nie jedno zachodznie auto, co prawda troche ucierpiala, wydmuchalo mi uszczelke pod glowica i boli ja sprzeglo ale nie zle sie kreci, a wierz mi tuning optyczny jest fajny ale poza (moze ladniejszym wygladem) nie pojedzie szybciej ani szybciej sie nie bedzie zbierala, mysle ze to nie tylko moje zdanie, a inni na forum to potwierdza, ale w koncu wolny kraj |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-11-08 01:02:48 do wnetrza sa psecjalne lakiery - moze poszukaj jakiegos fachowego sklepu w okolicy... Popytaj tez o flokowanie - drogie, ale efekt zajefajny, taki zamsz wychodzi - tez kolorowe. No i nie zapomnij poprawic fabryki w temacie dokladnosci montazu wnetrza.
Zderzaki pomalowac mozna, wykonalne - tyle, ze kladziesz specjalny podklad na plastiki. I nie daj se wciznac lakieru syntetycznego. akryl panie, tylko akryl!!! |
wacos Samara 1300 Bydgoszcz | 2005-11-08 15:46:58 |
adam_p1 WAZ Lada 2106 Wrocław | 2005-11-08 17:10:45 przepraszam ale tam nic nie ma konkretnego;/ |