MotoNews.pl
10 BMW e34 problem z licznikiem (inny niż inne) (147331/0) - PT

BMW e34 problem z licznikiem (inny niż inne)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Przewertowałem całe forum w poszukiwaniu podobnego licznika, ale nic nie znalazłem.
Posiadam prosty licznik bez wyświetlacza, problemy zaczęły się jakiś czas temu a mianowicie nie działały obrotomierz i ekonomizer a czasami podczas jazdy załączały się lub wyłączały(taki stan był poprzedzany brakiem świecenia kontrolek inspekcji po załączeniu zapłonu).
Wtedy zacząłem majstrować przy codiestecker, który jest w czarnej obudowie, a kość pamięci ma symbol hml087 8909. Po wyciągnięcu tej pamięci nie działały obrotomierz i ekonomizer a kontrolki inspekcji świeciły się na stałe(normalnie po uruchomieniu silnika gasną). Manipulowanie przy tym wsadzie dawało poprawę na parę godzin, podejrzewałem niekontakt na płytce codiestcker, więc poprawiłem wszystkie luty. Od tego momentu zegary zachowują się jakby nie było wsadu czyli na stałe się świecą kontrolki inspekcji no i oczywiście nie działa ekonomizer i obrotomierz. Zaznaczam, że inspekcja dobrze reaguje na kasowanie itd. Czy ktoś mógłby pomóc?

Mam taki licznik też.U mnie jest coś podobnego. Jak auto stoi na słońcu to mi prędkościomierz delikatnie faluje i nie działa ekonomizer,jak zimno jest jest OK. Zastanawiam się czy to nie zużyte akumulatorki w liczniku ponoć jest coś takiego.