Spreżyny przednie Oma A 2.0i

« Poprzedni | Następny »
mam pytanie, czy w omegach np. od ery chromów były montowane niższe sprężyny? widziałem, że w tych starszych omach to można włożyć głowe pomiędzy nadkole a opone(np. tak u mnie było)a w omegach z chromami nie ma juz takiej wielkiej szpary, w sklepie mówią ze niby jest tylko jeden rozmiar spreżyn do omegi A 2.0, kolega ma zamiar kupic sprężyny do omegi no ale nie chce żeby były tak strasznie wysokie jak u rówieśników z 1987r

spręzyny od 2.4i tez są takie same jak od 2.0i a jak kupi sie od omegi 3.0 to obawiam sie, że już wogóle za wysoko będzie

jak to jest?

pozdrawiam

od 3.0 to napewno wystrzeli mu Ome w kosmos wkoncu to 6 garow

Akurat ostatnio wymieniałem sprężyny w swojej, co prawda z tyłu, ale stwierdziłem że orginalne sprężyny od Omegii 3000 są niższe od zwykłych 2000, więc można by było to sprawdzić, a przy okazji napewno by były twardsze bo silnik cięższy!!!

A dodam do tego że przód mam dużo niżej niż zwykłe 2000 ki

tylne napewno sa nizsze ale zprzodu motor ciezszy wiec 2.0 wstanie do gory

PS mam naprawde niskie sprezyny do Omy A 3000 tyl

czy wobec tego wlozenie do 2.0 na tyl sprezyn od 3.0 jest jednym sposobem na przyglebienie tyłu?

u mnie tył jest b.nisko więc chętnie się zamienię na sprężyny które go podniosą wyżej

W 2.0 jest kilka rodzajów.Omegafan, zobacz wszystkie moje posty na temat sprężyn,powinno ci to pomóc.

od wersji sportive już są inne tak samo od wersji CD, ja mam GL więc tak samo jak LS-sprężyny wysokie, no tak, ale w sklepie motoryzacyjnym mają tylko jeden typ spręzyn więc trzeba szukać od wersji CD czy tam sportive:/

pozdrawiam

A nie lepiej kupić jakieś sporty.Boogie takie kupił kiedys nowe,nie były az takie twarde i obniżały od seri 30 mm,czy jakoś tak.Poszukaj na allegro,jak nie bedzie to spytaj sie tego co sprzedaje czy nie ma do omy 2.0.Ja tak kupiłem rozpórke,nigdzie nie było,a się znalazła

Ja też zauważyłem że OMY przed chromem miały taki prześwit , ale myślę że jest tak dla tego że OMYY przed chromem często jeździły na 14" oponach a te "nowsze już na 15" może dlatego optycznie wyglądały że maja wyższy prześwit między nadkolem a oponkami ???

Pozdrawiam
Edmund Dantes

Cytat:
Ja też zauważyłem że OMY przed chromem miały taki prześwit , ale myślę że jest tak dla tego że OMYY przed chromem często jeździły na 14" oponach a te "nowsze już na 15" może dlatego optycznie wyglądały że maja wyższy prześwit między nadkolem a oponkami ???

może troszeczke, ja jeźdze na felgach 15" i też mam taki duży prześwit więc to nie od tego jest, napewno sprężyny mają do gadania

Cytat:
A nie lepiej kupić jakieś sporty.Boogie takie kupił kiedys nowe,nie były az takie twarde i obniżały od seri 30 mm,czy jakoś tak

jakby obniżyło od serii z omy z chromami o te 30mm to lux malina, no ale jak obniży o te 30mm omę bez chromów to dalej kiepsko

no nic, więc wiadomo, że wersje z chromami były niższe, no ale szkoda, że nie można potwierdzić tego w żadnym sklepie motoryzacyjnym:/

pozdrawiam

a co mowi o tych sprezynach EPC lub TIS?

Nie jest to regułą,że przed liftingiem wyżej stały a po liftingu niżej.Dlatego nie ma co tefo brać pod uwagę.
Kupuj sporty do 2.0 ,tylko spytaj się pierw ile obniżają od serii.

To nie zalezy od chromow a raczej od wersji LS i GL staly dosyc wysoko dopiero GLS, CD, Diamand no oczywiscie Sportiv siedzialy nizej

« Poprzedni | Następny »