Od czego jest dolny zawór na butli?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. Czy ten dolny zawór na butli koło wskaźnika jest moze od wejścia gazu? Zauwazyłem ze brakune w nim segera który umozliwia otwarcie tego zaworu nakrętką.Czy możliwe to jest aby auto dawało sie normalnie urzytkować i tankować z zamkniętym tym dolnym zaworem?
2.Mozliwe jest by wskażnik gazu pokazywał np 0 litrów a tak naprawde jest 10?.Czy wskaźnik jest od czegoś zalezny,moze od tego zaworu?
Zatankowałem 9 litrów niby na pusta butle bo auto juz nie chciało jechać.Był w nocy mróz,butla była cała zaszroniona(zreszta jak wszystko wewnątrz np szyby) i w dzień podczas temp dodatniej stopił sie szron ale nie z całej butli.Został równo na dole w poziomie na około 1/3 butli.Butle mam tą dużą 60L.Wygląda na to ze szron został na poziomie gazu.Reszte stopniało.To jest plus minus 20 litrów!!!Coś moze go blokuje i nie wypije do dna.Filter gazu OK.Moze zamarza po drodze?Może reduktor nie puszcza?Mam teraz mieszane myśli.Jeśli ktoś zna odpowiedzi na te powyzej pytania to był bym wdzięczny.Dzieki z góry

Cytat:
2005-12-10 23:29:44, Robson83 pisze:
1. Czy ten dolny zawór na butli koło wskaźnika jest moze od wejścia gazu? Zauwazyłem ze brakune w nim segera który umozliwia otwarcie tego zaworu nakrętką.Czy możliwe to jest aby auto dawało sie normalnie urzytkować i tankować z zamkniętym tym dolnym zaworem? 2.Mozliwe jest by wskażnik gazu pokazywał np 0 litrów a tak naprawde jest 10?.Czy wskaźnik jest od czegoś zalezny,moze od tego zaworu? Zatankowałem 9 litrów niby na pusta butle bo auto juz nie chciało jechać.Był w nocy mróz,butla była cała zaszroniona(zreszta jak wszystko wewnątrz np szyby) i w dzień podczas temp dodatniej stopił sie szron ale nie z całej butli.Został równo na dole w poziomie na około 1/3 butli.Butle mam tą dużą 60L.Wygląda na to ze szron został na poziomie gazu.Reszte stopniało.To jest plus minus 20 litrów!!!Coś moze go blokuje i nie wypije do dna.Filter gazu OK.Moze zamarza po drodze?Może reduktor nie puszcza?Mam teraz mieszane myśli.Jeśli ktoś zna odpowiedzi na te powyzej pytania to był bym wdzięczny.Dzieki z góry

najprawdopodobniej masz nieszczelny zawor na butli, tam jest jedno pokretlo do zakrecania taka srubka przy zakreconym nie zatankujesz nic, jedz jak najszybciej do gazownika niech sprawdza ten zawor i szczelnosc calego ukladu, z tym nie ma zartow, a najlepiej to jedz do niego na benzynie nie korzystaj na razie z gazu