| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-12-08 18:33:08 No właśnie w końcu się ich doczekałam - mam gotowe do zamontowania zegary z obrotomierzem pasujące do wersji XLi. Naczytałam się różnych opinii na ten temat a najbardziej boję sie przekłamań na liczniku (i innych "drobiazgów" które niekorzystnie wpływają na samochód). Niby wszystko łatwo i prosto, mam nawet opis (dostepny na moim forum) ale chcę prosić o jak najwięcej wskazówek. Na co zwracać uwagę i jak to wszystko ogólnie wygląda - zarys?? Napewno już ktoś z was zmieniał - proszę o radę.
Zegary będzie zmieniał albo polecaony przez P.Wernera elektronik albo forumowicz Paniol - mołośnik E9 LB Nie mogę z tym czekać długo bo nie płaciłam za nie jeszcze. Mam poczekać aż będą zamontowane i jeśli wszystko będzie OK - zapłacę. Tylko żeby to nie trwało miesiacami bo mi głupio tak zwlekać :-/ moje marzenie może się spełnić byleby czegoś nie zawalić. Chciałabym też cofnąć licznik do stanu w jakim jest teraz czyli do lekko ponad 131 tyś km.
Raz jeszcze zdjęcia zegarów z przodu i tyłu:
Wiem, że temat był wałkowany 100 razy - czytałam ale i tak proszę o doraźną pomoc ![]() |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-12-08 20:16:12 No a więc jednak nie zawsze wszystko musi iść jak po maśle...
Licznik chyba moge przestawić...trochę by się go odmłodziło (ja w swoje 131 tyś też nie wierzę, że to oryginał) jutro na spokojnie odpiszę i zadam inne pytania bo teraz mam dużo zajęć domowych. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-12-08 20:20:47 CzapCzap, to ja proszę o radę |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-12-08 20:42:52 Tak tak. Ja pamiętam dobrze. Sęk w tym, że u mnie ten bolec jest bardzo blisko tarczy .. podejście fatalne. Dlatego u mnie raczej trzebaby ściągnąć tarcze (a więc i wskazówkę) i wtedy działać..
Pozdrawiam |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-12-09 07:16:46
U mnie też na szczęście nie trzeba ściągać - tylko plastyki. Co do żarówek to no właśnie te podświetlające czarne zagary nie świecą zbyt mocno. Myślałam o zmianie oświetlenia na czerwono ale nie wiem czy się zdecytuję. Chciałabym aby mocniej świeciły - podobno tam sa te prowadnice światła i można je ułamać i wówczas świecą mocniej
może u mnie tego nie ma... A oto opis szybkiego i łatwego demontażu zegarów i wymiany:
Proste no nie |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-12-09 09:48:14 Jeszcze jedno: popatrzcie na wskaźnik paliwa - wskazówka nie opadła do samego dołu. U mnie opada poniżej skali - nie ejst zepsuty?? Ktoś też tak ma?? |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2005-12-09 10:33:25
Qrcze, oby nie było problemu z ilością kostek, bo w nowym są trzy a w tym opisie, że dwie (może ktoś się pomylił). To trzeba sprawdzić .
A wskaźnik paliwa w tej Toyce brata jest tak samo Są takie typy co się zmieniają pod wpływem prądu dopiero i oczywiście poziomu palifka
[ wiadomość edytowana przez: looqasch dnia 2005-12-09 12:30:59 ] |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-12-09 23:01:56
Mówią na nie "bezwładnościowe". Też tak mam. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-12-12 19:22:23 Trochę rozkręciłam te zegary - Boże co ja mam z tym teraz zrobić
- tarcze to zwykły papier - to takie nie może być - nie wiem jak zdjąć wskazówki - brakuje podświetlenia ale to byłoby z tych zegarów co mam teraz - wskazówki chciałabym czarne... - nic totalnie nic nie wiadomo
Zaczynam mieć tego serdecznie dość!
![]() |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2005-12-12 20:14:47 Aby zdjąć wskazówkę trzeba mocno ciągnąć, jak nie schodzi to dwa duże płaskie śrubokręty wsunąć pod swkazówkę i obrócić je.
A masz orginalne tarcze ?? Wtedy było by bez problemu |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-12-12 20:27:56 Bałam się zeby ich nie połamać... ale skoro mówisz, ze trzeba mocno pociągnąć to OK. Własnie nawiazałam kontakt z gosciem, który zrobiłby mi te tarcze jakąś specjalna techniką. Byłyby w ciemnym kolorze i moatowe. Jesli po podłaczeniu jako tak będzie to działać to się chyba skuszę... |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2005-12-12 20:36:47 Na początek może zamontuj takie jakie są i sprawdź czy ogólnie działają. Później zajmiesz się udoskonaleniami |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-12-12 21:53:25 Kurcze, ja się bałem tak ciągnąć te wskazówki... Nie wyrwie się łącznie z tym trzonkiem na którym jest osadzona, sprężynką ... ?
Pozdrawiam |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-12-13 00:03:52 Te biale tarcze to chyba domowa robota . Wskazowke podwazamy jakims malutkim srubokretem tzn, ta czarna obudowe, po jej zdjeciu wskazowka bedzie uwolniona. Oczywiscie wykonuj to na wlasne ryzyko |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2005-12-13 07:01:18 wykonałam na własne ryzyko - faktycznie wskazówki można tak odmontować
|