Silnik vw 1.8 gt w samarze!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak wstawić silnik 1.8 od vw golf do samary? pozostawić orginalna skrzynie i coś kombinować czy skrzynie i cały zespół napędowy od golfa? doradźcie mi coś.

Wszytko od od golfa inaczej sie nieda z tego co wiem.

a od golfa będzie pasować skrzynia, półosie i piasty do samary? słyszałem że spawają wałek skrzyni biegów od łady i od vw, wtedy skrzynia łady idzie a sprzęgło vw, tylko czy rozmiar sprzęgła w vw i samarze jest taki sam? będzie pasował rozrusznik?

Sam musisz się przekonać. Ale jak sie uda to daj znać

a ja bym przezczepil cale zsepol napedowy razem z przednim zawieszeniem... duzo ciezkiej pracy dobrego fachowca od spawania. ale to bylby efekt

Cytat:
2005-11-03 22:39:34, Qba_Szklarska pisze:
a ja bym przezczepil cale zsepol napedowy razem z przednim zawieszeniem... duzo ciezkiej pracy dobrego fachowca od spawania. ale to bylby efekt

A ile mocy ma to 1,8??? pewnie ze 110KM??? Bieda...

Cytat:
a ja bym przezczepil cale zsepol napedowy razem z przednim zawieszeniem...

To juz niewiele z Łady zostanie... moze lepiej kupic po prostu VW ?

a nie prościej i taniej zrobić silnik samary w stylu super 1600 i mieć 120 koni?

Cytat:
2005-11-04 01:13:02, misiekns pisze:
To juz niewiele z Łady zostanie... moze lepiej kupic po prostu VW ?

...to fakt, ale ta propozycja to tak polżartem-pólserio byla...

..niemniej gdbym chcial przekladac taki silnik do łady to bym powaznie pomyslal na przerobka zawieszenia... i to nie tylko sprezyny i amorki...

To prawda, jak chce się wstawiać inny silnik, to już zmienić lepiej samochód na inny
1.8 vw bez turbo miał 75-90 koni więc... jak wcześniej ktoś napisał - bieda
No ale jeśli chłopak ma dobry silnik vw i chce sie pobawić, to czemu nie? zawsze taki silniczek będzie miał większy moment - z większej pojemności 1.8

Cytat:
2005-11-04 15:29:18, Qba_Szklarska pisze:
..niemniej gdbym chcial przekladac taki silnik do łady to bym powaznie pomyslal na przerobka zawieszenia... i to nie tylko sprezyny i amorki...

a co jeszcze i w jaki sposób?

Ja bym też pomyślał o wzmocnieniu konstrukcji
No i jeśli już miałoby to być więcej niż 100koni, to może lepsze hamulce

ILE KOSZTUJE KOŃ?