MotoNews.pl

Ratunku, czy zepsułam pilota do toledo?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj kupiłam toledo, a już dziś pilot mi nie zamyka drzwi, Panowie pomóżcie, co zrobiłam źle? gdy wciskam guzik słychać pracę jakiegoś użądzenia, ale drzwi się nie zamykają, natomiast zamknięte ręcznie otwierają się bez problemu. Mąż mówi, że zostawiłam uchylone tylnie drzwi, użyłam pilota do zamknięcia i nabroiłam, proszę jeśli jest jakiś sposób, by to naprawić napiszcie.

witaj
spoko spoko kup mezusiowi pifko i po sprawie
Co do twojego toledo to napisz jeszcze z ktorego roku i czy wiesz moze czy masz centralny zamek elektryczny czy pneumatyczny (czy jest to dodatkowy pilot czy pilot jest w kluczyku).
Jesli masz pneumatyyczny to zasada dzialania jest nastepujaca: w bagazniku jest mala pompka ktora tloczy powietrze w przewod jesli chcesz otworzyc ( a wysysa tworzy podcisnienie jesli chesz zamknac)Nie ma znaczernia czy dzwi sa otwarte czy zamkniete!
Jesli zamek jest elektryczny to przy zamkach sa silniczki elektryczne ktore kreca sie w jedna badz druga strone przesuwajac "cos tam"
Niestety nie bardzo wiem jak moglbym ci wytlumaczyc sprawdzenie badz naprawe moze podjedz do mechanika niech "rzuci okiem".
Jesli sama chcesz ponaprawiac a znasz sie troszke na demontazu tapicerek drzwiowych itp to pisz na priv a jak moge tak pomoge
Powodzenia!

[ wiadomość edytowana przez: jaro850 dnia 2007-04-16 20:52:31 ]