panowie mam pytanie odklejal ktos z was ta naklejke od rejestracji z przedniej szyby? jak to zrobic zeby odkleic ze starej i przekleic na nowa? bo za brak ten naklejki jest podobno mandat??
i takie pytanie.. slyszalem ze za peknieta przednia szybe zabieraja dowd? ale podobno jezeli pekniecie nie jest w polu pracy wycieraczek to nic mi nie zrobia prawda to?? (moja pekla na samym dole )
[ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2005-12-21 22:15:12 ]
[ powód edycji: zmiana tytułu z powodu szerszej zawartości treści watku ]

?? heh.. myslalem zeby to na cieplo zrobic.. podgrzac np opalarka i moze sie uda.. chociaz nie wiem.. ta naklejka jest tak zrobiona zeby jej szlo odkleic bez uszkodzenia..

Da się to zrobić tylko trzeba być cierpliwym i nic na szybko. Opalarka w dłoń lub też suszarka i podgrzewasz naklejkę. Wcześniej przemywasz nową szybę w miejscu gdzie będzie naklejka ( najlepiej nitro lub PK 700) i też dobrze, żebyś miejsce to podgrzał. Podgrzewasz naklejkę bierzesz nożyki jednorazowe lub też tapetowe jak kto woli i jazda. Róg naklejki podważasz nożykiem. Jak najwięcej starasz się odciągnąć palcami tej naklejki a klej tylko delikatnie podcinasz jak sie ciągnie. Dobrze jest jak właśnie masz nadmuch na naklejkę leciutko ciepłego powietrza. (czyli jak druga osoba Ci podgrzewa) Tylko trzeba to robić umiejętnie bo zbyt bliskie przysunięcie źródła ciepła spowoduje, że naklejka skurczy się. Potem naklejasz na nową szybę i się trzyma nie ma problemu.
także 16,50 zł w kieszeni kolegi skrap-a może zostać