Fotoradary

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć, słyszałem że istnieją jakieś sprytne nakładki na tablice rejestracyjne uniemożliwiające odczytanie nr na zdjęciu z fotoradaru.
Chciałbym poznać waszą opinie nie mam zielonego pojęcia czy to możliwe, czy to zwykła podpucha ?

Pozdrawiam !

Sorry kolego ale takich tematów nie poruszamy na forum - jest to niezgodne z prawem i nie chcemy być posądzani o taki praktyki

"Niezgodne z prawem"? Bez przesady. Na onecie piszą że biedna policja nie radzi sobie z wysyłaniem mandatów do zfotografowanych, bo jest ich za dużo... Więc czemu by im w pracy troszkę nie ulżyć.

Unikanie odpowiedzilności nie jest niezgodne z prawem, jest to przywilej każdego kto dokonuje wykroczenia/przestępstwa.

Mnie swego czasu tak się zmyła tablica rej. że pamiątkowe zdjęcie nie przyszło... I dobrze.. Bo tyle było mojej winy, że 3 min wcześniej jakiś debil bez swiateł jechał za mną i mało na niego nie wpadłem... Poirytowany tym samochodem-widmem wcisnołem gaz do dechy żeby go mieć za sobą i /pstryk/..

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-07-22 12:22:57 ]

Hmmm, ludziska ,a nie lepiej jechać po prostu WOLNO.

Cytat:
2004-07-22 12:37:00, vistula pisze:

O KURDE tutaj nas masz
każdy tu kombinuje a nikt nie pomyślał o tym....

Biały to Ty???? jesteś tu?

To nie ja ino święty mikołaj

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Cytat:
2004-07-22 13:03:07, BIAŁY pisze:

tyle cennych rad , poszło..... ach

Cytat:
2004-07-22 13:05:27, Momik pisze:
Cytat:
2004-07-22 13:03:07, BIAŁY pisze:

tyle cennych rad , poszło..... ach

Biały nie ma włączonego klasyfikatora tresci w IE6 i nie poznaje sie na dobrych radach klubowiczów
hehehe

Cytat:

Lepiej, tylko że jadąc wolno też możesz zarobić mandat. Np słynne ograniczenie prędkości do 50km/h na trzypasmowej pustej drodze i fotoradar. Nie mów mi że wytrzymasz np wieczorową porą sztywne 50 czy 60 km/h. A fotoradar jest po to żeby Cie nauczyć różnicy między 50 a 55km/h za powiedzmy jedyne 100zł.

Dla chcących eksperymentować polecam zabawę z aparatem cyfrowym. Można próbować do woli, nakładać np lakier do włosów na tabice i pstrykać.

W angielskim "top gear" znaleźli inny sposób. Wystarczy jechać powyżej 280km/h i nie mieścisz się w kadrze aparatu

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-07-22 13:28:16 ]

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-07-22 13:28:50 ]

Cytat:
W angielskim "top gear" znaleźli inny sposób. Wystarczy jechać powyżej 280km/h i nie mieścisz się w kadrze aparatu

Nie wiem czy mój fiacik tyle pójdzie, sprawdze dziś wieczorem

Cytat:
2004-07-22 16:00:22, pudel pisze:
Nie wiem czy mój fiacik tyle pójdzie, sprawdze dziś wieczorem

23.07.2004. "Wieści Krakowskie"

"Wczoraj, 22.07.2004 na przedmieściach Krakowa patrol Policji zauważył Fiata125p pędzącego 280kmh. Następnie zauważono Fiata126p, który go gonił, po czym zaczął wyprzedzać"

Cytat:
2004-07-22 13:24:11, zenolop pisze:
Cytat:

Lepiej, tylko że jadąc wolno też możesz zarobić mandat. Np słynne ograniczenie prędkości do 50km/h na trzypasmowej pustej drodze i fotoradar. Nie mów mi że wytrzymasz np wieczorową porą sztywne 50 czy 60 km/h. A fotoradar jest po to żeby Cie nauczyć różnicy między 50 a 55km/h za powiedzmy jedyne 100zł.

Dla chcących eksperymentować polecam zabawę z aparatem cyfrowym. Można próbować do woli, nakładać np lakier do włosów na tabice i pstrykać.

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-07-22 13:28:16 ]

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-07-22 13:28:50 ]

Wieczorową porą te radary nie działaja,poniewaz w Polsce zabronione jest urzywanie lamp błyskowych,a inna sprawa jest taka że robi fotke dopiero z 2-3m więc trza mieć dobre peryskopy i wypatrywać.

[ wiadomość edytowana przez: penki dnia 2004-07-22 16:22:53 ]

Cytat:
2004-07-22 16:16:41, penki pisze:
Wieczorową porą te radary nie działaja,poniewaz w Polsce zabronione jest urzywanie lamp błyskowych

jak nie dzialaja???kumpel po połnocy jechal i pstryk lampą błyskową po oczach!!!!po 4 dniach musial sie zglosic na komendzie!!!przez moment po blysku ledwo cokolwiek widzial.

Można łatwo robić zdjęcia w ciemności przy użyciu błon na podczerwień i promiennika podczerwieni.

Osobiście wolę nie sprawdzać...

Aha ja miałem błysk flesha za pojazdem, (aparat skierowany na tył pojazdu.) na Trasie Toruńskiej (na moście) w kierunku Żoliborza.

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2004-07-22 16:26:42 ]

No to jest nie zgodne z prawem.

Cytat:
2004-07-22 16:13:32, Makaveli pisze:
23.07.2004. "Wieści Krakowskie"

"Wczoraj, 22.07.2004 na przedmieściach Krakowa patrol Policji zauważył Fiata125p pędzącego 280kmh. Następnie zauważono Fiata126p, który go gonił, po czym zaczął wyprzedzać"

Makaveli nieładnie wyprzedzać w terenie zabudowanym . Mogłeś dostać mandat .

No to ja wam opowiem historie o błyskających fleszach
będąc kiedyś w Budapeszcie, robiliśmy sobie nocą zdjecia przy szerokiej głównej drodze - 3 pasmówka ze skrzyżowaniem, zauważyłem że gdy zrobiliśmy zdjęcie (błysk flesza) jakoś tak dziwnie wszyscy przyhamowali - nie musze dodawać co dalej sie działo - spędziliśmy tam pół nocy strzelając "bliki" kierowcom to była zabawa

Cytat:
2004-07-22 16:26:19, Qba6tak pisze:
Makaveli nieładnie wyprzedzać w terenie zabudowanym . Mogłeś dostać mandat .

Jakbyś miał takie sportowe auto, to też byś się nie mógł powstrzymać

Ach te fotoradary... Mam spore obawy, że dzisiaj mnie jeden pstryknął. Jechałem niecałe 60 km/h, ale jak wiadomo ograniczenie jest do 50 km/h Zobaczymy co z tego wyniknie. Notabene na Wolumenie w Wawie ostatnio słyszałem, że ktoś się reklamował sprzedając odpowiedni spray Może warto rozwinąć temat