Brak mocy..

« Poprzedni | Nastpny »
Mam problem moja Oma nieraz robi sie leniwa
nie za kazdym razem wlacza sie turbina dzisiaj chcialem ja zmierzyc do setki zalalem V Power startuje z 3500 obrotow a ona malo nie zgasla ale ciagne dalej czekam i czekam wkoncu jest 100 ale po 26 sekundach masakra!! probuje drugi raz i jest ok czuje jak turbina ciagnie i 100 na budziku szybciej o 15s ale nie zawsze tak jest ..

Tylu tu medykow i nikt nie wie w czym moze tkwic problem???

Cytat:
probuje drugi raz i jest ok czuje jak turbina ciagnie i 100 na budziku szybciej o 15s ale nie zawsze tak jest ..

masz 11 do setki? kurcze, ja przy automacie mam (mialem ) 14,7 mierzone gtechem...mozna by troche zejsc przy bardziej dynamicznym starcie, ale mi troche skrzyni szkoda.

od dzis mam chipsa i dopiero po tym mam 10,7. BTW, polecam.

Ja w Omedze B od zakupu nie miaem mocy !!!
Jak mu daje w pizde to co tak dziwnie brzczy jakby w skrzynce od filtra powietrza ????

moe bys sprawdzil przewody doprowadzajoce powietrze (z turbiny ) moze jaka opaska sie poluzowala ,u kolegi pomoglo wymiana przewodow powietrza pozdro moze rada sie przyda

Wszystko jest szczelne to nie to tylko czasem (ostatnio rzadko) turbina nie bije nie wiem czemu

Nie jestem mechaniorem ale przychodza mi dwie rzeczy na mysl
1. przeplywka
2. jakis silownik turbiny tylko nie wiem czy w Omie C cos takiego jest byc moze nie dziala poprawnie i nie wlacza turbinki na "wyzszy bieg"

moe pad ci zawr podcinienia przy turbinie,jed do dobrego dieslowca i niech Ci zmierzy turbo

Cytat:
Jak mu daje w pizde to co tak dziwnie brzczy

od dzi SRK moim idolem

Cytat:
2005-12-08 21:32:13, SRK pisze:
Ja w Omedze B od zakupu nie miaem mocy !!! Jak mu daje w pizde to co tak dziwnie brzczy jakby w skrzynce od filtra powietrza ????

Dziki za odpowiedz

Nie ebym si tam przypierdala (w kadym razie jeszcze nie )

ale:

Cytat:
2005-12-08 21:32:13, SRK pisze:
Ja w Omedze B od zakupu nie miaem mocy !!! Jak mu daje w pizde to co tak dziwnie brzczy jakby w skrzynce od filtra powietrza ????

i dalej:

Cytat:
2005-12-10 00:29:33, SRK pisze:
Dziki za odpowiedz

Samemu sobie dzikujesz? Dwch / dwoje Was jest? Pogubiem si...

pan SRK nerwowy jaki

moe czas na sanatorium?

taki kabaret ..........

no i takie brzydkie sowa ...piz.......
nu nu
wstyd
mona napisa np daem jej w gaz lub do dechy i takie tam inne duperele
a zreszt czy to wane.............

Cytat:
2005-12-09 00:16:27, dziki79 pisze:
moe pad ci zawr podcinienia przy turbinie,jed do dobrego dieslowca i niech Ci zmierzy turbo

Jest taki zawr upustowy przy turbinie. Jeli jest za duze cinienie, to sie otwiera i te cisnienie robi ziuuuuuuuuuuu....
Niestety czsto si toto zawiesza w pozycji otwartej, wiec turbinka pracuje bo pracuje, ale caa para idzie w przysowiowy gwizdek.
Podjed na techa, niech sprawdz cisnienie adowania lub jeli masz dobrego mechanika niech sprawdzi za pomoca manometru. Niestetu nie pamitam gdzie si trzeba wpi. Zdaje sie, e gdzie w okolicach skrzynki z przekanikami jest czujnik pod ktury si trzeba podpi.
Reasumujc. Turbina raczej do regeneracji

Turbina to jest funkiel nowka!!!!

Sprawd cisnienie doadowania

Witam ,

Czy ktry z kolegw majcych TD spotka si ze zjawiskiem zaciskania si przewodw powietrza przed turbosprark na skutek powstajcego podcinienia? U mnie wystpowao to zjawisko, gumowy przewd pomidzy filtrem a turbo zrobi si bardzo mikki a filtr troch przykurzony te stawia pewien opr powietrza i silnik momentami traci moc.

pozdr.

« Poprzedni | Nastpny »