Sekwencja dlawi samochod przy niektorych obr ???co jest

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam sekwencje w omedze, instalka OMVL zakladana w rzeszowie, zakladu nie bede wymienial ***
Wyraznie czuc jak samochod przy mocnym przyspieszaniu przydlawia w niektorych obrotach np okolo 2500obr miedzy 3000-3500obr i 4500obr, dzieje sie to przy mocnym wcisnieciu pedalu gazu do deski od niskich obrotów do najwyzszych, jak odpuszcze w tych momentach troche gaz auto przyspiesza lepiej, ale tylko jak obroty mina te zakresy ktore opisalem musze znowu docisnac mocniej gazu i ujac w tych zakresach.
Wniosek auto nierownomiernie wchodzi na obroty , trzeba w niektorych obr dodawac mocniej w innych odpuszczac.
Po zalozeniu bylo wszystko ok, problem zaczal po pierwszej regulacji, widzialem wykresy z hamowni po zalozeniu i wykres benzyny z gazem byl prawie identyczny >> no pow 5000 obr benzyna lepiej.
Mam interfejs do gazu i program >> tylko jak to regulowac, czy wystarczy zmieniac mieszanke czy trzeba porawic mapy wtryskow ???

I pytanko czy z tego programu do OMVL mozna ustawiac samemu te mapy ?? dodatkowo czy silnik ma byc zapalony do zmiany map ?/
Pozdrawiam

ja mam podobnie , tylko że mi przerywa powyżej 4500obr. na benie jest normalnie

moim zdaniem rozwiązaniem jest stworzenie prawidłowej mapy wtrysku dla LPG , niestety u mnie nie ma takiego fachowca