| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2005-12-10 19:11:13
Komuś tu się oberwie |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2005-12-10 19:13:23 Co za obraza , Looqash nic sie nie buj, on pewnie nie na serio |
tojotka_wojtusia TOYOTA DRIVER toyota Carina Żyrardów | 2005-12-10 21:47:37 Witam., moje zdanie to ,jeśli do ASO to tylko wtedy kiedy nie ma wyjścia,wszystko można kupić po za ASO tylko trza poszperać w ogłoszeniach.Ja jeżdząc pięć lat cariną w ASO kupiłem tylko gumki drążków stabilizatorów tył koszt chyba 68zł 60kkm spokoju,poza ASO maglownica-1000 zł ito wszystko czym się mogę podzielić.Musisz dbać o Carinke na bieżąco .Pozdrawiam wszystkich auto maniaków tego forum.AVECARINA |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2005-12-11 18:48:38 Z moich doświadczeń powiem tak . ASO możesz sobie odpuścić na wejściu no chyba że masz full kasy i to dużej kasy. Dzwoniłem do ASO XXX razy gdy mnie przycisło i efekt był jeden SZOK cenowy. Ostatnio wachacze do mojej karinki 750 zł sztuka ! Nie chciała się jedna śruba odkręcić i powiedzieli że tylko wymiana całych ( a ja chciałem wymienić tylko tuleje!). Ale blacharz z ciężkim sprzętem pomógł i było OKI. Inne częścii z ASO np maglownica - 2000 zł . Fakt skurczybyki mają dosłownie wszystko , każdą część ale ceny powalające !
Sporo części dostałem tutaj : http://www.autozlom.pl/ między innymi właśnie maglownice za 250 zł w dobrym stanie. To moja ostatnia deska ratunku jak czegoś nie ma bo niektórych części nie dostaniesz poza ASO ! Zwykłe części eksploatacyjne kupisz bez problemu w Japan Cars czy inne zamienniki. Im starszy model Toyoty tym trudniejsza sprawa bo na szrotach też czasami ciężko znaleźć coś w dobrym stanie, a czasami zakup nowej części przekracza wartość całego samochodu ) Uwaga natomiast na polskiej produkcji filtry oleju czy powietrza są czasami prawie dwa razy droższe od koreańskich czy innych, a wydawać by się mogło że powinny być tańsze ) Pocieszający jest fakt iż z reguły jak psują się "nietypowe" elementy samochodu to nie tak od razu i masz zapas czasu aby jeszcze jeździć i poszukać spokojnie części . p.s. tak więc problem dotyczy raczej części które z zasady psują się bardzo rzadko a ich trwałość jest obliczona na kilkanaście (kilkadziesiąt ?) lat. Inne części eksploatacyjne cenowo zbliżone do samochodów francuskich czy niemieckich. [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2005-12-11 18:55:09 ] |
Kozmin Lodz | 2005-12-11 20:56:38
czyli nie taki diabel straszny jak go maluja ![]() |