Znowu się psuje:( Alternator ,uszczelka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam kilka pytań odnośnie alternatora i uszczelki pod pokrywę.
1 Alternator słabo ładuje po odpaleniu mam 13,6V z tego co wiem to powinno byc coś koło 14,5V . CO TO MOŻE BYĆ?? Szczotki mostek czy regulator napięcia.
2 Odpiąłem sobie kabel od świecy i polałem się olejem gdy zajrzałem w gniazdo świecy nie zauważyłem jej tylko olej z lewej strony mojej Vki wyciągnąłem 4 strzykawki oleju.
Proszę o podanie cen części alternatora i robocizny obu rzeczy ile to może kosztować, oraz czy kupować nową uszczelkę czy przyklejać starą na silikon?
Szukałem na forum ale nic nie znalazłem

Więc tak , szczotki masz z regulatorem , mostek jest za uzwojeniem stojanu i sprawdź akumulator , a z tego co wiem 13,6V jest to napięcie dopuszczalne , nie może być mniej niż 13,2V.
Co do uszczelek to mogą być stare pod warunkiem że są miekkie i nie po pękane i tylko na silikon specjalistyczny , troche pod uszczelke w dekiel i troche na uszczelke, po montażu radzę odczekać ze 4 godziny i dobrze odtłuść przed silikonowaniem dekle i uszczelki i głowice.

jeszcze takie pytanie da rade robic pokrywe zaworów bez zdjęcia tej tej pokrywy kolektora dolotowego która jest z przepustnica
I ile to moze kosztować?

Cytat:
2006-06-11 19:29:49, Joka89 pisze:
jeszcze takie pytanie da rade robic pokrywe zaworów bez zdjęcia tej tej pokrywy kolektora dolotowego która jest z przepustnica I ile to moze kosztować?

Nie da rady trzeba ściągnąć kolektor ssący ten na górze z przepustnicami i ten pod spodem z wtryskami .