Omega a 2,4ne skrz. automatyczna problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich, mam maly problem ze skrzynia automatem w omedze a 91r otoz co jakis czas zalacza sie tryb awaryjny skrzyni, np wczoraj wyjechalem z podwórka i zalaczyl sie tryb awaryjny skrzyni (wylanczam silnik, zalanczam jest ok i jade dalej, czasmai objaw wystepuje dosc czesto np przelece 40km mam 5 awarji skrzyni (wylanczam silnik , wlanczam i jest ok )co ciekawe wczoraj zrobilem 250km wiekszosc w trasie tj jakies 180km i zero problemow z skrzynia. Ponadto sama praca skrzyni automatycznej jest dobra przy ruszanou nie szarpie przelaczanie biegow praktycznie nie odczuwalne, przy wyprzedzaniu wkreca sie odpowiednio. Jest jeszzcze cos co moze sie wiazac z owa usterka Z rana odpalam silnik , czekam z 30 sekund az motor zlapie troche ciepla noga na hamulec drążek w pozycje R a obroty spadaja i auto gasnie sytuacja sie powatarza z 2 lub 3 razy pozniej jest ok, czy to wina oleju np. stary , czy filtru oleju w skrzyni, czy elektroniki, moze to jej koniec ,czy to cus innego , skrzynia ma przejachane 300 tys km poprzedni wlasciciel mial ja jakies 4 lata i nie wymienial nic w skrzyni ja ja mam ok 2 miesiecy,
pozdrawiam i prosze o wskazowki
papa

Cytat:
2005-12-13 11:06:20, drzewik pisze:
Witam wszystkich, mam maly problem ze skrzynia automatem w omedze a 91r otoz co jakis czas zalacza sie tryb awaryjny skrzyni, np wczoraj wyjechalem z podwórka i zalaczyl sie tryb awaryjny skrzyni (wylanczam silnik, zalanczam jest ok i jade dalej, czasmai objaw wystepuje dosc czesto np przelece 40km mam 5 awarji skrzyni (wylanczam silnik , wlanczam i jest ok )co ciekawe wczoraj zrobilem 250km wiekszosc w trasie tj jakies 180km i zero problemow z skrzynia. Ponadto sama praca skrzyni automatycznej jest dobra przy ruszanou nie szarpie przelaczanie biegow praktycznie nie odczuwalne, przy wyprzedzaniu wkreca sie odpowiednio. Jest jeszzcze cos co moze sie wiazac z owa usterka Z rana odpalam silnik , czekam z 30 sekund az motor zlapie troche ciepla noga na hamulec drążek w pozycje R a obroty spadaja i auto gasnie sytuacja sie powatarza z 2 lub 3 razy pozniej jest ok, czy to wina oleju np. stary , czy filtru oleju w skrzyni, czy elektroniki, moze to jej koniec ,czy to cus innego , skrzynia ma przejachane 300 tys km poprzedni wlasciciel mial ja jakies 4 lata i nie wymienial nic w skrzyni ja ja mam ok 2 miesiecy, pozdrawiam i prosze o wskazowki papa

Być może musisz pojechać na komputer ???