| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
vazyl Miłośnik FSO Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2005-12-14 18:55:21 Cześć.
Dzisiaj po naładowaniu akumulatora postanowiłem odpalić "bestię" i ją przetoczyć po parkingu. Auto stało nie ruszane od pięciu miesięcy i ....... dalej stoi. Benzynka jest, rozrusznik kręci, niestety Fiacik nie chce współpracować. Ponieważ nie uśmiechało mi się sprawdzać wszystkiego po ciemku, pewnie się za niego wezmę w sobotę. Teraz pytam, jakie są wsze typy: - świece? - brak iskry? - coś innego? Dodam, ze do tej pory zapalał za każdym razem. Moze nie na dyg, ale zawsze z "przypedałowaniem" zaskakiwał. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-12-14 19:01:38
brak iskry zweryfikuj |
Chrostek Miłośnik FSO ![]() BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2005-12-14 19:45:52
chyba powinieneś sie wstydzić
nie wyobrażam sobie jak można przez tyle czasu nie odpalić Fiacika |
berek33 Miłośnik FSO Poldi 1.6 GLE+LPG Świdnica i Wrocław | 2005-12-15 14:00:21 No własnie , tez mam problem tego typu, z tym ze moj po ok 20 sek. krecenia zapala, dzieje sie to kiedy auto postoi w nocy na dworze lub kilka dni w garazu. Co moze byc tego przyczyną? Stawiam na nieszczely gaznik (bena wyparowuje )lub uszkodzony zaworek zwrotny (cofa ja do baku ) , Jak raz zaskoczy to poznijej pali od styka, ale jak postoi to musze bardzo długo krecic zamn zaskoczy
co o tym myslicie?? |
vazyl Miłośnik FSO Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2005-12-17 16:11:31 Iskra jest, marna bo marna, ale jest. Auto dzisiaj rano zostało dosłownie "wyrwane" z parkingu i zagadało dopiero po około 3km holowania. Dyga tylko na 3 gary. Chyba się pokuszę o przekładkę rozdzielacza na bezstykowy, razem z cewką zintegrowaną z modułem i gaźnika od PN 1600. |