MotoNews.pl

Zapytanie o bak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam chłopaki czy moze mi ktoś powiedzieć gdzie mozna zrobić bak na zamówienie do poldka tak około 80do 120 litrów

z góry dzieki

jakieś namiary
-liki stron
-emeile-adresy z numerami tel

celnicy nie sprawdzają jaki jest bak
kiedyś jak byłem to gosciu nalał do sierry 192 litry
a mi wystarczy tak 100litrów
przejade na wekendzie 2-3 razy i jest 330 liter
bo mozna tylko przewieśc w karnistrach 10litrów
jak szczają ze maszwiecej w karnistrze to albo oclisz to llbo wyleją ci wszystko z karnistra
dobra ale teraz jakieś namiary

U mnie w piwnicy mam dwa duże zbiorniki metalowe na wahe - jakieś 200l chyba się zmieści, a może więcej, szkoda, że nie mieszkam na wschodzie Polski tylko bliżej zachodu .

ja będzie pasował do poldka zamiast starego baku
to mów cene

chyba ze te zbiorniki to beczki to to mnie nie interesi

Sprobuj sklecic samemu jakis zboiornik moze. Tu przyciac, tu wyklepac i sie moze zmiesci, np. zamiast kola zapasowego

[ wiadomość edytowana przez: Julo_ dnia 2005-12-19 21:31:24 ]

waśnie myslałem z dwych zespawać jeden
ale wiesz robiony orginalnie przez fachowca by był lepszy

jesli masz migomat diaksa i troche smykałki to zrobisz to sam lepiej niz pan mietek

pocwicz moze na jakichs takich pudelkach malych z blachy, sprawdz cz nie ciekna, poprobuj poprobuj, a pozniej kombinuj na wiesza skale
edit: cos ten watek jakis niefartowny dla mnie. co napisze to musze sie wyedytowac bo albo o czyms zaomne albo zle to brzmi co napisalem

[ wiadomość edytowana przez: Julo_ dnia 2005-12-19 22:01:25 ]

tak łatwo gadać tylko to tak zespawać zeby nie ciekło i wytrzymało te 80 kg bo jak pierdolnie
to juz wałek

Hmm....a nie dałoby się zrobić bakulca takiego powiedzmy doczepianego?
Znaczy np drugi w bagażniku i też podłączony, ale jak już przewieziesz sporo paliwka, to zlewasz gdzieś i wymontowujesz ten bagażnikowy.
Może jakoś tak to zrobić. Przecież nikt nie zabrania chyba mieć dwóch baków....chociaż nie wiem, bo w naszym państwie dziwne przepisy są, a u wschodnich braci, to jeszcze dziwniejsze

nio wiesz ja tam niewiem
ale chyba jest mieć lepiej bak orginalnie zamontowany tylko wiekszej objetości

ale tak mi sie wydaje, ze ten orginalny jest zamntowany w miejscu gdzie jest nan miejsce i ta wolna przestrzen wypelnia calkowicie i trudno bedzie wcisnac w ta przestrzen cos innego A po to zaproponowalem cwiczenie na malych pudelkach zeby dojsc do wprawy w eliminowaniu przeciekow

hehe julo dobre w bagazniku to sobie mozna ziemniaki z ukrainy wozic a nie bak bo celnik odrazu zapyta: szto eta ? to musi byc tak sprytnie zrobione zeby po otwarciu bagaznika celnika nic nie zaciekawiło jedyne co mozna robic to tak jak mowię stary bak kontra migomat, diaks i blacha

Widziałem kiedyś 125p z bakiem bodajże od STARa, no w każdym bądź razie od jakiejś ciężarówki - trochę bardziej wystawał pod spodem, ale się mieścił. No i wlew był z tyłu a nie z boku. Pojemność tego zbiornika to ok 90l.

Cytat:
2005-12-19 17:26:34, irosz123 pisze:
witam chłopaki czy moze mi ktoś powiedzieć gdzie mozna zrobić bak na zamówienie do poldka tak około 80do 120 litrów z góry dzieki jakieś namiary -liki stron -emeile-adresy z numerami tel

Za komuny przed kartkami na benzynę (12l/m-c) była kartka na jedno full tankowanie/m-c.
Wtedy w W-wie był warsztat w którym cięto zbiornik i wspawywano kołnierz który zwiększał pojemność baku do 80l.
Zbiorniki do fiaciora mieli przerobione więc jechałeś i na poczekaniu była wymiana za opłatą.
Migomatem można by to zrobić bez problemu tylko że paski też trzeba dać dłuższe.

a niemożna by zrobić atrapy instalacji LPG i w zbiorniku na LPG wozić wache ??

O tym tez ja sobie pomyslalem udawany LPG i butla 120 litrow
w bagazniku

pozdr

Cytat:
2005-12-20 01:38:40, thaniel pisze:
O tym tez ja sobie pomyslalem udawany LPG i butla 120 litrow w bagazniku pozdr

jak ty chcesz wsadzic butle 120l jak w moim kancie butla 65l zajmuje pół bagaznika

podwójnego toroida...

Image Hosted by ImageShack.us

soorki ale odrazu mi sie skojarzyło